Index Vakbarát Hírportál

Az efféle félórákért éri meg futballt nézni

2018. január 3., szerda 23:16

Arsenal-Chelsea-rangadó zárta a Premier League 22. fordulóját szerda este, és az egyik londoni derbi nem is okozott csalódást. Főleg a második félidő. Az elsőből Morata hatalmas ziccerére és Alexis Sanchez duplakapufájára lehet emlékezni, a szünet után jöttek a gólok is.

Jack Wilshere a 63. percben lőtte ki közelről a rövid felsőt keményen, de a hazaiak nem örülhettek a vezetésnek csak négy percig.

A jobbhátvéd Bellerin buta büntetőt hozott össze, amikor belerúgott Hazard-ba. A jogos tizenegyest a belga be is rúgta, 1-1-re álltak a csapatok.

Egészen a hajráig, a 84. percig, amikor az olasz jobbhátvéd, Zappacosta ügyesen ment el a jobbszélen, tökéletesen gurított vissza Marcos Alonsónak, aki közelről berúgta a Chelsea második gólját.

Úgy tűnt, meglesz a győzelem idegenben, de a 93.-ban jött Bellerin, javította hibáját, és dropból nagyon szépen behelyezett egy kipattanó labdát. 2-2 lett a vége, nagy meccs volt.

A Chelsea az egy ponttal maradt harmadik a tabellán, 44 pontja 16-tal kevesebb a vezető ManCity pontjainál, az Arsenal nem jött előrébb a hatodik pozícióból, 39 ponttal áll.

A PL-ben a hétvégén szünet jön, mert péntektől kezdődik a FA-kupa a topcsapatok részvételével, a bajnokság másfél hét múlva folytatódik.

Rovatok