Index Vakbarát Hírportál

Diego Costa visszatért: gól 6 perc után

2018. január 3., szerda 21:28

Május 27-én játszott legutóbb tétmeccset klubban, június 11-én a spanyol válogatottban, de szerda este Lleidában visszakapta a futball Diego Costát.

A brazil születésű csatárt nyáron tette ki a Chelsea, az Atletico Madrid ősszel szerződtette, de mivel a spanyol egyesület nyáron nem regisztráltathatott új játékost, a visszatérő ék csak most, a januári igazolási ablak kezdete után léphetett pályára.

Diego Simeone edző a Spanyol Kupa-nyolcaddöntő első meccsének 63. percében cserélte be, 2-0-ás vezetésnél. Diego Costának hat perc se kellett, estében gólt lőtt, remek visszagurított labdát tett el a jobb alsóba.

Legutóbb júniusban talált be, azon a válogatott meccsen, klubcsapatban utolsó chelsea-s fellépésén, a legutóbbi FA Kupa-döntőn. Az Atleticóban 2014. április 30-a után szerzett gólt, akkor épp a Chelsea-nek köszöntbe, BL-elődöntő-visszavágón.

A kihagyás nem igazán látszott rajta, persze a harmadosztályú ellenfél azért annyira nem izzasztotta meg az Atletit. 4-0-ra nyertek, Godin és Fernando Torres - lesről - jegyezte az első két gólt, a negyediket Griezmann egy erősen megpattanó szabadrúgásból.

A meccsen bemutatkozott az Atleti másik nyári igazolása, Vitolo is, aki szintén csereként jött be. Nem hosszú kihagyás után, ő ősszel kölcsönben a Las Palmasban futballozott.

Rovatok