Index Vakbarát Hírportál

Álombemutatkozása volt a világ legdrágább védőjének

2018. január 6., szombat 08:35

A holland Virgil van Dijk 84,5 millió euróért került a Liverpoolhoz a Southamptontól január 1-én, a bemutatkozására 5-ig, az Everton elleni FA-kupameccsig kellett várni, de igazán álomszerű lett a világ legdrágább védőjének, merthogy győztes gólt szerzett a Mersey-parti rangadón a 84. percben.

A vezetést a Liverpool szerezte meg a 35. percben James Milner tizenegyeséből, de elhúzni nem tudtak a hazaiak. A második félidő közepén aztán Gylfi Sigurdsson kiegyenlített, a hajrában viszont jött Van Dijk és a fejes.

Ennél jobb kezdést elképzelni sem tudtam volna. Sajnos kaptunk egy gólt, de hogy a bemutatkozásomon én szerezzem a derbi győztes gólját, erről álmodik minden kisfiú

– mondta a holland a meccs után.

Az Everton egyébként a mérkőzés mellett egy üzletet is lebonyolított pénteken, eladták a Chelsea-nek azt a Ross Barkley-t (17 millió euróért), akinek a helyére vették az izlandi Sigurdssont, csak végül a nyáron a Chelsea mégsem vette meg Barkley-t, állítólag a középpályás visszakozása miatt.

Az FA-kupa harmadik fordulójában a másik pénteki meccsen a Manchester United verte a másodosztályú Derby Countyt, Jesse Lingard és Romelu Lukaku a hajrában intézték el a továbbjutást, hiszen a 84. perc elején még 0-0 volt.

Eredmények

Rovatok