Index Vakbarát Hírportál

Nyerni tudott a Milan, kikapott a Roma

2018. január 6., szombat 17:18

Két vereség egy döntetlen után végre sikerült a Gennaro Gattuso vezette AC Milannak nyernie az olasz bajnokságban. A Seria A 20. fordulójában a milánói csapaton kívül sikerült győznie az utolsó helyen tanyázó Beneventónak is, a Lazio pedig gálázva beelőzte az AS Romát. 

A Milanra és Gattusóra már nagyon rá fért a bajnoki siker, ami ha keservesen is, de összejött a kiesőhelyen lévő Crotone ellen. Jobban játszottak a milánóiak, 26 kapura lövésük volt a Crotone hét kísérletével szemben, bár a kaput nem nagyon sikerült eltalálni. A meccs egyetlen gólja is úgy született, hogy a Crotone kapusa Leonardo Bonucci hátára ütötte a labdát egy szöglet után, ami valahogy bepattant a kapuba.

A déli mérkőzésen a Torino simán verte a Bolognát 3-0-ra, az összes európai topliga leggyengébb elsőosztályú csapata, a Benevento pedig hátrányból fordított és nyert 3-2-re a Sampdoria ellen. Így már sorozatban a második meccsüket nyerték meg és hét pontjuk van, ami még mindig hattal kevesebb, mint az utolsó előtti Veronáé. 

Az AS Roma azzal a tudattal léphetett pályára az Atalanta ellen, hogy a Lazio győzelmével lecsúsztak az 5. helyre a tabellán. Ennek ellenére az első húsz percben két gólt is kapott a fővárosi csapat, ráadásul azt sem tudták kihasználni, hogy egy teljes félidőt emberelőnyben játszhattak végig. Bár Edin Džeko az 55. percben szépített, ez semmire nem volt elég, így az utóbbi három fordulóban már nyolc pontot buktak el.

A Juventus ellenben hozta a kötelezőt a Cagliari ellen, 0-1-es győzelmével továbbra is tapad az első helyezett Napolira. 

További eredmények:

Rovatok