Index Vakbarát Hírportál

A PSG ötször mutatta meg a futball lényegét egy akción belül

2018. január 8., hétfő 10:33

15-20 évvel ezelőtt az Arsenal kisajátította a kontrafutballt, Arsene Wenger henry-s, bergkampos, vieiras csapata jobbnál jobb egészpályás akciókat vezetett ellentámadásból.

Vasárnap este Rennes-ben, Francia Kupa-meccsen a Paris Saint-Germain vette elő a kontrafegyvert. A meccset tök simán nyerték 6-1-re, már a 23. percben 3-0-ra vezettek. A varázslat a negyedik gólnál jött, pár perccel a szünet előtt, mikor a Rennes rúghatott szögletet.

A labdát középen a PSG-kapitány, Thiago Silva vette le Marquinhosnak, aki Lo Celsóhoz passzolt. Az argentin egyből egy másik argentint, Di Mariát játszott meg, ő szintén első érintésből választotta Verrattit, aki ugyancsak nem habozott, egyből indította Neymart.

A brazil sprintelt vagy 40 métert, beindította a felérő Di Mariát, aki megint csak egyetlen érintésből keresztezett Mbappénak. A francia a ziccert egy érintéssel letette Neymarnak, aki alig 10 méterről, középről lőhetett kapura. Tök üresen volt, nem okozott gondot behelyezni a labdát. Átvétel nélkül, egyből.

Kétségtelenül a szezon eddigi legszebb gólját rúgták. Benne volt a mai futball lényege:

öt egyérintéses passz,

plusz Neymar is állítgatás nélkül rúgta kapura a labdát.

Az előző szezonban, 2016 augusztusában a spanyol bajnokságban a Barcelona, majd a Real Madrid lőtt hasonlóan felépített és végigvitt kontrát, azok is zseniális játékok voltak.

Barca-Betis-csapatgól Suarez-befejezéssel

A Barca a Betisnek rúgta, ugyanígy vendégszöglet után, abban is öt egyérintés volt plusz Luis Suarez befejezése.

A Real is a Betisnek lőtte, a Barca után alig két hónappal. Ők is a sevillaiak szöglete után építkeztek, három egyérintéses passzal plusz Isco gólja.

Rovatok