Index Vakbarát Hírportál

Nagy a csend Guardiola kiszemeltje körül

2018. január 9., kedd 15:17

Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője cáfolta, hogy a Manchester City vételi ajánlatot tett volna Alexis Sánchezre.

A chilei csatárt - akinek júniusban lejár a szerződése - angol sajtóhírek szerint szívesen vinné a Premier League-et komoly előnnyel vezető City, ami 30 millió fontot ajánlott az Arsenalnak Sánchezért. Ez nagyon sok pénz egy olyan futballistáért, akit fél év múlva ingyen megszerezhetnek. Mondhatni, visszautasíthatatlan ajánlat.

A brit média úgy tudja, a 29 éves támadó váltani akar, pályafutását nem a londoniaknál szeretné folytatni.

"Ha kapsz egy ajánlatot, arra válaszolsz, de pillanatnyilag nagy a csend ez ügyben" - felelte Wenger a Sánchezzel kapcsolatos átigazolási pletykákra reagálva.

Az Arsenal francia edzője egy hete sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "a klub már sok kiváló játékost veszített el, de mindig jól reagált rá".

"Természetesen szeretnénk megtartani legjobbjainkat" - mondta a 68 éves francia szakember, aki 1996 októbere óta irányítja az Arsenalt.

39 pontos csapata - a harmadik Chelsea-től hét ponttal lemaradva - 22 mérkőzés után a hatodik helyen áll a Premier League-ben, az Európa Ligában a legjobb 16 közé jutásért a svéd Östersunddal meccsel februárban.

Az Arsenal 2014 nyarán szerződtette Sánchezt, aki a 2017/18-as szezonban tizenkilenc bajnokin hét gólt lőtt.

A Mirror Wenger nyilatkozata ellenére is állítja, a klasszis akár már a hétvégére a ManCityé lehet, mert Pep Guardiola, a manchesteriek edzője még januárban meg akarja erősíteni a keretét a tavaszi erőltetett menetre - PL, BL, Ligakupa és FA-kupa. Ráadásul a múlt héten elvesztette egyik legjobb csatárát, Gabriel Jesust, aki egy hónapig nem játszhat, így jó lenne pótolni. (Index/MTI)

Rovatok