Index Vakbarát Hírportál

Hamis a testbeszéde, Dárdai magához rendelte szélsőjét

2018. január 10., szerda 10:04

A Hertha a téli pihenő előtti utolsó meccsen nagy bravúrral 3-2-re nyert Lipcsében, az volt Dárdai Pál századik meccse az élvonalban. Szombaton már Stuttgartban lépnek fel a berliniek, ahol a hasonló folytatásban reménykednek.

Még augusztusban 2-0-ra nyert a Hertha, mindkét találatot Matthew Leckie érte el, az ausztrál szélső azonban az ötödik forduló után nem volt eredményes. A lipcsei győzelmet a kispadról nézte végig.

A Bild arról ír, hogy a 41 éves magyar edző külön beszélgetett vele, miben kell javulnia, mit vár tőle tavaszra.

„Jók az értékei, rendben van a súlya. De most nem tűnik annyira pezsgőnek, mint a nyár végén, a testbeszéde valahogy más, mint amilyennek szeretném. A kontráknál a gyorsasága valódi fegyverünk volt, remélem, ezt láthatjuk viszont.”

A lap viszont megjegyzi a téli kupa múlt heti meccsein idegen testként mozgott, nem volt meg benne a kellő agresszivitás, nem kapott lendületet a csapat az ő oldaláról.

Dárdai azt nyilatkozta a lapnak, hogy külön beszélgetést nem szokott folytatni a játékosaival, de akkor is van párbeszéd közöttük, ha éppen új a frizurája valakinek.

„Leckie most más eset” - ezzel zárta a tréner.

A 3 millió euróért megszerzett ausztrál szélső kint lesz a vb-n, és a formahanyatlásában az is közrejátszhat, hogy októberben és novemberben is nagyon sokat kellett repülnie, hiszen előbb Szíriával, majd Hondurasszal kellett selejtezőt játszaniuk.

Rovatok