Index Vakbarát Hírportál

Kisvárdán még nincs kész a stadion, de már megy a pályafűtés

2018. január 10., szerda 11:43 | aznap frissítve

Az épülő kisvárdai stadionban termálvizes pályafűtést építettek ki, ami a szomszédban lévő fürdő vizét használja. A megoldás nagyon hasonlít a Balmazújvárosban használt rendszerhez, amiről tavaly télen két dolog derült ki:

Kisvárdán persze más az alaphelyzet, Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában semmi sem drága, ha sportról van szó. A stadion mellett épül a labdarúgó-akadémia, az edzőközpont, és egy akkora sportcsarnok a kéziseknek, hogyha minden negyedik várdai kimegy a meccsre, akkor se lesz telt ház.

A kisvárdai lehetőségeket az is érzékelteti, hogy tavaly Balmazújvárosban többek közt arra hivatkozva nem kapcsolták be a pályafűtést, hogy

"A stadion ugyan rendelkezik pályafűtéssel, annak hosszú távú üzemeltetése viszont olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni."

Várdán viszont már most veretik a fűtést, a még csak épülő stadionban, aminek az átadása majd valamikor áprilisban várható.

A pálya aláfűtése megtörtént, kapja már a meleg vizet.

– mondta Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója az épülő beruházásokat ismertetve. Tudván, hogy a fűtés üzemeltetése több millió forintos tétel, különösen impozáns nagyvonalúságnak tűnik játékra alkalmas állapotban tartani a pályát, miközben a lelátón még daruk dolgoznak. 

Rovatok