Index Vakbarát Hírportál

Új bűnöse van a 2006-os Zidane-Materazzi balhénak

2018. január 10., szerda 12:01

Willy Sagnol, a 2006-ban világbajnoki ezüstérmet szerző francia labdarúgó-válogatott védője egy meglepő "bűnöst" nevezett meg Zidane kiállításának igazi felelőseként. 

Bár Zidane valóban elkövette a kiállítást érdemlő tettet, Sagnol szerint annak tényleges megtörténte az alig egy perccel korábban becserélt Wiltord hibája volt.

Ha nem rúgta volna ki a labdát, a játék nem áll meg és a bíró nem nézte volna meg, hogy mi történt.

– nyilatkozta Sagnol az SFR Sport 1-nek.

Ami ebben formában nem teljesen igaz, Wiltord nem rúgta ki a labdát, viszont tényleg megállt, és az olaszok tizenhatosa felé mutatva jelezte a játékvezetőnek, hogy valami történt. 

 Amikor Zidane és Materazzi összeszólalkozott, majd a francia fejelt, a labda éppen a franciák kapuja felé közelített egy olasz támadással a túlsó térfélen, így a bíró nem láthatta, hogy mi történt, sőt a többi játékos sem nagyon. A franciák máig úgy tartják, hogy a partjelző is lemaradt róla, csak a játékmegszakítás miatti szünetben leste le utólag a visszajátszott tévéfelvételekről a szabálytalanságot, és mondta el a dolgot a bírónak.

Sagnol elmélete érdekes, és utólag nézve Wiltord tette sem tűnik a legszerencsésebbnek francia szempontból, ugyanakkor az olaszok ezirányú képességeit ismerve nagyon valószínűtlen, hogy ne harcolták volna ki a játékmegszakítást Wiltord közreműködése nélkül is. A játék perceket állt az eset után, Materazzi pedig olyan beleéléssel volt a halálán, hogy majdnem mentőhelikoptert hívtak hozzá.

Rovatok