Index Vakbarát Hírportál

Csodálatos húzással nyerte a ManUnited a Sevilla elleni jegyárháborút

2018. január 11., csütörtök 10:11 | aznap frissítve

A futball Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester United a Sevillával került össze. A párharc első meccsét Sevillában rendezik, az angol szurkolók körében nagy vihart kavart, hogy a meccsre szóló vendégjegyek árát a spanyolok 100 euróra emelték (nagyjából 31 300 forint), lényegében indoklás nélkül. Az összeg majd' a duplája annak, amit a Liverpool szurkolóinak kellett fizetniük a két csapat idei sevillai csoportmeccsén.

A Sportsmail híre szerint a Manchester United nem hagyta annyiban a dolgot, és megharcolt a szurkolóiért. A klub először tárgyalásos megoldással próbálkozott, de nem járt sikerrel, ezért egy Robin Hood-jellegű megoldással állt elő.

Az angolok is 100 euróra (89 fontra) emelték a vendégjegyek árát, a többletbevételből pedig minden egyes manchesteri szurkolót megtámogatnak 35 fonttal, aki jegyet váltott a sevillai mérkőzésre. Azért 35 fonttal, mert ennyivel kellett többet fizetniük a jegyért a liverpooliaktól kért árnál (54 font). A kompenzációt a sevillai mérkőzés előtt kapják meg a drukkerek.

Az esetleg még fennmaradó többletbevétel pedig a Manchester United Foundationt gazdagítja, a klub jótékonysági szervezetét.

Minderről egy bérleteseknek küldött levélben részletesen is beszámolt a klub, ebben azt is leírták, hogy a visszavágással nemcsak a Sevilla ellen akartak kiállni sajátjaikért, de határozottan üzenni akartak valamennyi olyan klubnak, ami esetleg valami hasonlón törné a fejét a jövőben.

Rovatok