Index Vakbarát Hírportál

Négy perc alatt mattolták az Arsenalt

2018. január 14., vasárnap 16:35 | aznap frissítve

Nem sok olyan pillanat volt a Bournemouth-Arsenal meccs első félidejében, amely azt ígérte, hogy itt a hazai szurkolók fognak ünnepelni. A végére mégis ez történt, a Bournemouth hátrányból fordítva legyőzte a londoni csapatot.

Az első félidő egyértelműen Arséen Wnger csapatáé volt. Fölényben játszott, a helyzetek sorát alakította ki, de az első 45 percben még gólig nem jutottak.

A második félidő elejére aztán góllá értett a vendégek fölénye. Bellerín szerzett megint gólt, zseniális kiugratás után a védő olyan erősen rúgta meg a labdát, hogy az átcsorgott Begovic kapuson.

Aztán beindult a kiscsapat. Fraser tette be a labdát jobbról a 70. percben, érkezett Callum Wilson és nagyszerűen előzte meg a kapujából rosszul kimozduló Petr Cech-t.

Négy perc telt el, megint Wilson volt a főszereplő, aki remekül vett át egy előre ívelést a 16-oson belül, a labda Jordan Ibe elé pattant, aki hasonló gólt lőtt, mint korábban Bellerín. A Bournemouth utána már taktikusan lassította a játékot és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Ez volt a harmadik olyan meccs, amikor Alexis Sánchez nélkül kikapott az Arsenal. Ráadásul a csereként sokszor megmentőként beszálló Olivier Giroud sem játszhatott. Az angol lapok a meccs alatt hozták nyilvánosságra – egyelőre még pletykaként –, hogy Sánchez a Manchester United futballistája lesz, heti 400 ezer fontért ír alá José Mourinho csapatához.

Az Arsenal idei negyedik tétmérkőzésén sem tudott nyerni, ilyenre 1995 óta nem volt példa a klub történetében.

Premier League, 23. forduló:

hétfőn játsszák:

szombaton játszották:

Rovatok