Index Vakbarát Hírportál

Mourinho ellopja Guardiola igazolását

2018. január 16., kedd 08:36

A nyári igazolási szezon egyik elhúzódó üzlete volt Alexis Sanchez távozása az Arsenalból a Manchester Citybe, de az utolsó pillanatban kútba esett a dolog, mivel az Arsenal nem tudta behúzni a monacós Thomas Lemart a helyére.

De csak csúszott az üzlet, Alexis szerződése a szezon végén lejár, így januárban bárkivel szabadon tárgyalhat, júniustól pedig ingyen válthat klubot. Ez utóbbit akarja elkerülni az Arsenal, úgy tűnik, sikerül is neki: a Manchester City 30 millió fontot ajánlott érte.

Ez rengeteg pénz egy kifutó szerződésű játékosért, de Pep Guardiolának nagyon kellene: Gabriel Jesus egyhónapos sérülése miatt jelenleg egy befejező csatára van, Sergio Agüero.

Állítólag Alexis ügynöke már meg is állapodott a fizetésben a Cityvel, amikor a hétvégén bejelentkezett a Manchester United.

400 ezer fontos heti gázsit kínálnak a 28 évesnek, szintén 30 millió fontot az Arsenalnak.

Ennyi pénzt a Unitednél futballista még nem keresett, nem csoda, hogy a chilei csatár meggondolta magát, most már a MU-hoz akar menni.

Hogy kicsit olcsóbb legyen, José Mourinho vezetőedző szívesen lemondana Henrik Mhitarjanról is, akit örömmel látna Arsene Wenger Londonban. A brit sajtó szerint a United már megegyezett Alexis Sanchezzel és az Arsenallal a chileiről, arra várnak, hogy Mhitarjan is ugyanezt tegye Wengerékkel.

Wenger azt mondta, kedd estig várhatóan eldől Alexis sorsa, Mourinho - hétfő este - Mhitarjanról azt, kedveli őt, "lehet, hogy marad, lehet, hogy megy".

Alexisért favorit a Manchester United, bár az utolsó pillanatban a Chelsea is bedobhatott érte egy ajánlatot.

Rovatok