Index Vakbarát Hírportál

Mata elesett, és reklamált a bírónál, hogy ne fújjon

2018. január 17., szerda 14:57

Még a hétfő esti Manchester United-Stoke City mérkőzésen történt az eset, de olyan ritkán látni ilyesmit, hogy két napra rá is érdemes megmutatni Juan Mata kirívónak tűnő sportszerűségét.

Az első félidő 34. percében történt, a Manchester 1-0-s vezetésénél, hogy a spanyol középpályás a holland Martins Indivel találkozott a Stoke büntetőterületén belül, majd a földre került. Ha magunk elé képzeljük a Stoke védőjét és a ManUnited madárcsontú támadóját, akkor ez tipikusan az a szituáció volt, amiből nem lett volna olyan nehéz kihozni egy büntetőt.

Csakhogy Matának esze ágában nem volt megtéveszteni a bírót. Amint felkelt, hevesen mutogatva jelezte, hogy nem szabálytalanság miatt esett el – vagy átverésből – hanem mert elcsúszott. Mindez annyira ritka, hogy az egyik kommentátor félre is értette, és azt hitte, hogy a spanyol büntetőt reklamált, míg végül a kollégája korrigálta a dolgot helyes megfejtéssel.

Mire gondolt Mata?

  • 1089
    Véletlenül estem, hagyja a lapot
  • 356
    Ugyan már, spori, nincs itt semmi látnivaló
  • 197
    Nehogy büntetőt adjon, spori!

Az biztos, hogy büntetőt nem akart a spanyol, de hogy Martins Indi felmentéséért gesztikulált volna azzal az arckifejezéssel, azt sem könnyű elképzelni. Olyan, ugyan már, spori, semmi se történt reakciónak tűnik ez, amiben benne van, hogy szimulálásért neki is mehetett volna egy sárga.

A meccs alatt egyébként a Stoke Twittere megköszönte Matának a Fair Play-díjasnak tűnő megoldást, de ők is megjegyezték, ki-ki döntse el maga, mire gondolt a középpályás.

Rovatok