Index Vakbarát Hírportál

Csak szopogatta a földigilisztákat a Burnley edzője

2018. január 20., szombat 12:30

Az angol bajnokság háza táján mostanában több izgalmas kérdés is lázban tartja a rajongókat, például, hogy hova igazol Alexis Sanches, mi lesz Jesus nélkül a Manchester Cityvel, illetve érthet-e 90 milliót egy védő. Ám mindezek eltörpülnek az igazi talány mellett, ami majd' egy hónapja nem hagyja aludni Angliát.

Tényleg földigilisztákat eszik a Burnley edzője?

A különös kérdés azután merült fel, hogy Sean Dyche volt bristoli csapattársa, Søren Andersen még decemberben azt mondta egy dán podcastban, hogy azért van olyan rekedtes hangja a Burnley edzőjének, mert állandóan földigilisztákat evett.

"Bármikor, ha edzésünk volt, ette a földigilisztákat. Szörnyű volt, sosem láttam még ilyesmit."

Ment az edzés, ő meg egyszercsak azt mondta: "Né' egy giliszta", aztán megette.

"Enyhén undorító volt, de inkább különös. Jó játékos volt, kedveltem a társaságát, de ez a dolog a gilisztákkal igazán fura volt."

Dyche-ot csütörtökön szembesítette egy újságíró a sztorival, az edző pedig határozottan cáfolta volt csapattársa állítását. Azt viszont nem állítanánk, hogy a magyarázata sokkal jobban hangzott, mint amivel vádolták, és ha minket kérdeznek, nem is igazán meggyőző.

 "Itt is csináltam (Burnleyben), meg a Watfordnál is, amikor ott voltam edző, hogy azzal vicceltem, hogy fogtam egy szép, kövér, szaftos földigilisztát, kilógattam a szájam sarkából, és így csináltam" – mondta Dyche, majd elnagyolt rágómozdulatokkal mutatta, hogy ezután úgy tett, mintha meg is enné gyűrűsférget.

"Aztán persze kiköptem a gilisztát, a számat pedig kiöblítettem vízzel. Ez az egész csak egy kis viccelődés Sørennel, amit egy kicsit talán túlzásba vittünk" – mondta az egész ügyről Dyche, aki azután mégegyszer nyomatékosította, hogy volt csapattársa tévedett.

"A rend kedvéért: nem eszem földigilisztát."

Szerintünk mindez pont úgy hangzik, mint egy olyan ember védekezése, aki földigilisztákat evett. És ön szerint?

Mit csinál Saun Dyche a földigilisztával?

  • 265
    Csak a szaftot szívja ki belőlük
  • 140
    Megeszi
  • 122
    Szopogatja, de nem nyeli le

Rovatok