Index Vakbarát Hírportál

Majdnem eltörött az orra a gólörömben

2018. január 22., hétfő 22:59

Óriási meglepetésre a Liverpool 1-0-s vereséget szenvedett a Premier League 24. fordulójának zárómeccsén a Swansea otthonában. A walesi csapat a győzelmével is az utolsó helyen maradt, míg a Liverpool 19 meccs után, október 22-e óta először szenvedett vereséget.

A nem igazán látványos meccsen a Swansea a 40. percben szerzett vezetést. Egy szöglet után lecsorgó labdát Alfie Mawson kotorta be közelről a jobb alsó sarokba. A gólpaszt adó Federico Fernandez csapattársát ünnepelte, amikor hátulról egy másik Swansea-játékos is ünnepelni.

Olyan szerencsétlen ütközés volt, hogy Fernandez orrán egyből felszakadt a bőr. Akár még súlyosabb is lehetett volna, az argentin védőnek minden esetre nagyon fájt az eset, a gól után percekig kellett ápolni.

A meccs színvonalára jellemző, hogy az első félidőben a gól mellett egy hazai fejes, illetve Mohamed Szalah helyzete (az is méterekkel fölé ment) volt említésre méltó esemény.

A második félidőben a Liverpool egyre többet támadott, Szalahnak volt egy nagyon veszélyes szabadrúgása. Felpörgött a Liverpool és sok dolga akadt Lukas Fabianskinak, a Swansea kapusának.

A hazai csapat teljesen feladta a támadást a végére és az eredmény tartására törekedett. A Liverpool mindent elkövetett – legalább az egyenlítő gól megszerzésére, amit az utolsó pillanatban kihagytak, arra nincsenek szavak. Előbb egy kapufa, majd egy két méterről kihagyott helyzet.

Az angol mellett a spanyol és az olasz bajnokságban is játszottak egy-egy meccset. A Serie A-ban a Juventus egy hasonlóan unalmas meccsen végül 1-ra győzte le a Genoát és továbbra is tapad az egy ponttal vezető Napolira.

A spanyol bajnokságban az Eibar a Malagát fogadta és a kiesés ellen küzdő vendégcsapat egy, a 16. percben szerzett góllal vezetett nagyon sokáig. A hazaiak a 76. percben egyenlített, a Malaga végén 10 emberrel fejezte be a meccset és maradt az utolsó helyen.

Premier League, 24. forduló

Seria A, 21. forduló

La Liga, 20. forduló

Rovatok