Index Vakbarát Hírportál

Megvan a megállapodás: Alexis Sánchez a Manchester Unitedé

2018. január 22., hétfő 19:18 | aznap frissítve

Hetek óta beszélnek róla, hétfő este hivatalossá vált, hogy Alexis Sánchez a Manchester United futballistája lett. Erről elsőként a Premier League-ben szereplő klub hivatalos twitter oldala számolt be.

Ahogy azt már korábban Sáncez klubjának, az Arsenalnak a menedzsere, Arséne Wenger is megszellőztette, a csatárért Henrih Mhitarjan költözik az angol fővárosba.

A chilei válogatott csatárnak még fél év volt hátra a szerződéséből, Mhitarjan 18 hónnap ezelőtt érkezett Dortmundból Manchesterbe, akkor négyéves szerződést írt alá.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a világ egyik legnagyobb klubjához. Csodálatos három és fél évet töltöttem az Arsenalban, de nem tudtam visszautasítani, hogy egy történelmi stadionban játsszak és José Mourinhóval dolgozzak együtt" - jelentette ki a klub honlapján Sánchez.

"Alexis a világ egyik legjobb támadója, vele még jobb lesz a fiatal és tehetséges játékosokból álló csatársorunk" - nyilatkozta új labdarúgójáról Mourinho.

Az angol sajtó úgy tudja: Sánchez heti 500 ezer fontos (175,5 millió forintos) fizetésével a Premier League legjobban kereső játékosa lesz.

Sánchez 2014-ben, 42,5 millió euróért szerződött a Barcelonából az Arsenalba, angliai karrierje során eddig 122 Premier League meccsen lépett pályára és 60 gól, valamint 27 gólpassz áll a neve mellett. A transfermarkt.de 70 millió euróra taksálja az árát, míg Mhitarjan ennek pontosan a felét éri a portál szerint. Az örmény futballistának az elmúlt másfél év alatt 108 bajnoki meccs jutott, amelyeken 49 gólt szerzett.

Az Arsenal hivatalos honlapján máris bemutatta új szerzeményét, aki már a klub hivatalos mezében szerepelt. José Mourinho így köszönt el Mhitarjantól: „Szeretnék sok sikert és boldogságot kívánni Henrihnek. Biztos vagyok benne, hogy ezt mind meg fogja kapni. Olyan játékos, akit nem szabad elfelejtenünk, különösen azért mert rengeteg tett az Európa Liga győzelmünkhöz.

A belga Kevin De Bruyne 2023-ig szerződést hosszabbított a bajnokságot vezető Manchester Cityvel. A 26 éves támadó középpályás az együttes honlapján hétfőn úgy fogalmazott, nagyon boldog, hogy aláírta új megállapodását.

"Már korábban is jeleztem, az a szándékom, hogy itt maradjak a Manchester Citynél, ahol az első naptól fogva otthon éreztem magam" - mondta De Bruyne. Hozzátette, csapatával nemcsak sorra nyerik a mérkőzéseket, de nagyszerű futballt is játszanak, ennek pedig "örömmel marad a részese".

Az 58-szoros belga válogatott játékos 2015-ben a Wolfsburgtól szerződött Angliába, azóta 122 tétmérkőzésen 31 gólt lőtt a csapatban, emellett kiosztott ötven gólpasszt is. Szezonbeli mérlege 32 mérkőzésen nyolc gól és 13 gólpassz. A napokban Nicolas Otamendi, Fernandinho és David Silva is meghosszabbította manchesteri szerződését.

Rovatok