Index Vakbarát Hírportál

830 millióért vett 16 éves futballistát Gulácsi csapata

2018. január 25., csütörtök 12:50

Ritkán fizetnek annyi pénzt egy 16 éves futballistáért, mint az tette most a Red Bull Leipzig. Gulácsi Péter csapata 20 millió dán koronáért (mintegy 830 millió forint) szerezte meg az FC Köbenhavn tinédzser futballistáját, Mads Bidstrupot.

A középpályás korosztálya legdrágább játékosa lett. Korábban a Manchester City fizetett 2,5 millió eurót a Crvena Zvezda 2001-es születésű játékosáért, Ivan Ilicsért, ez az összeg most körülbelül 2,68 millió eurónak felel meg.

Az FC Köbenhavn élen jár a tehetséggondozásban. Erről a klub honlapján beszélt Stal Solbakken, az FCK szakvezetője. Megemlítette, hogy az elmúlt fél évben több fiatal is olyan minőségi munkát végzett, amely nem véletlenül keltette fel az európai topklubok figyelmét.

A koppenhágai klub tavaly nyáron már végrehajtott egy hasonló transzfert, akkor a 17 éves Viktor Jensen lett 26 millió dán koronáért (több mint egymilliárd forintért) cserébe az Ajax játékosa.

Bidstrup jelenleg az RB leipzig U17-es csapatához csatlakozott. Dániában az U19-es bajnokságban, sőt a tartalékbajnokságban is bemutatkozott már.

Rovatok