Index Vakbarát Hírportál

Fábio Coentrão előbb felrúgta, majd rasszista és trágár sértéssel illette ellenfelét

2018. január 25., csütörtök 18:33

Komoly bajba kerülhet Fábio Coentrão, a portugál válogatott balhátvédje, a Real Madrid volt játékosa, aki jelenleg hazájában, a Sporting CP csapatában futballozik (a spanyoloktól kölcsönben).

A heves természetéről ismert Coentrão - aki a minap egy kispadot is szétvert - a portugál Ligakupa szerdai elődöntőjében a tévéfelvételek alapján rasszista sértéssel illette az ellenfél FC Porto egyik játékosát, de csak miután felrúgta.

Az történet úgy nézett ki, hogy a meccs 76. percében Coentrão taktikusan felrúgta az üres területre beinduló Moussa Maregát, majd miközben a mali származású játékos a földön feküdt, az orra alatt azt dörmögte neki, hogy

Baszd meg, te kibaszott nigger.

Az esetről készült felvétel egy Porto-szurkolókat tömörítő Facebook-oldalon jelent meg csütörtökön, éppen ezért ellenőriztettük egy portugál anyanyelvű ismerősünkkel, aki hatalmas Sporting CP-szurkoló. Ő pedig sajnálattal megállapította, hogy Coentrão tényleg azt mondta.

Az esetért vélhetően komoly büntetés jár majd a játékosnak, így nem valószínű, hogy ott lehet a sorozat január 27-i döntőjében, ahová végül a Sporting jutott be, tizenegyespárbajt követően (a hosszabbítás végén 0-0 állt a táblán).

Rovatok