Index Vakbarát Hírportál

Coutinho bemutatkozott, a Barca továbbment a Király-kupában

2018. január 26., péntek 00:29

Miután a negyeddöntő első mérkőzését nagy meglepetésre a kisebbik barcelonai csapat,az Espanyol nyerte 1-0-ra, így a csütörtöki visszavágón a katalánok feladata a legalább kétgólos győzelem kiharcolása volt.

Ez végül sikerült is, ugyanakkor hiába játszott a mérkőzésen szinte végig nagy fölényben a Barcelona, a drukkerei végig izgulhattak, mivel 2-0 után nem tudott több gólt szerezni csapatuk, így egy Espanyol-gól mindent alaposan megváltoztathatott volna.

A Barcelona hamar kinyilvánította akaratát a mérkőzésen, már a 9. percben megszerezte a vezetést Suarez góljával. Messi labdaszerzéséből indult az akció, aki kiugratta Aleix Vidalt, ő pedig tökéletesen adott be jobbról, az uruguayi csatár pedig úgy érkezett, ahogy kell, és a kapuba fejelt.

Bár Messit nem a védekezéséért tartják a legnagyobbnak, de a második gól is az ő labdaszerzéséből indult, ezúttal viszont nem passzolt, hiszen a tizenhatos előtt jutott labdához, hanem egyedül megoldotta, némi megpattanás segítségével.

Ekkor - a 25. percben - úgy tűnt, hogy gólfesztivál is lehet a meccsből, de végül csak Coutinho beállását ünnepelhették meg a hazai szurkolók, a Liverpoolból elcsábított brazil a 65. percben debütált a Barcában, a meccs előtt elbúcsúztatott Mascherano 14-es mezszámában

Az eredmény ezt követően már nem változott, így a Barca jutott tovább, ha valamivel nehezebben is a vártnál.

Rovatok