Index Vakbarát Hírportál

Soha nem költött még játékosra annyit pénzt a City, mint most

2018. január 26., péntek 23:51

Megegyezett egymással az Athletic Bilbao és a Manchester City Aymeric Laporte francia védő átigazolásáról, írja a Guardian. A manchesteriek 57 millió fontot, vagyis 65 millió eurót fizettek érte. A 23 éves játékos valószínűleg 5 éves szerződést köt az angolokkal, miután kifizették érte a kivásárlási összeget, jövő héten már orvosi vizsgálatokon vesz részt.

A Guardian megemlíti, hogy a City lemaradt télen a másik manchesteri klubhoz igazoló Alexis Sanchezről, illetve a Liverpoolt választó Virgil Van Dijkról, de Laporte leginkább azért kellett a Citynek, mert Vincent Company és Benjamin Mendy sérülései miatt szükség volt az erősítésre a védelemben.

A balszélen is bevethető Laporte közel 200 meccset játszott a Bilbaóban, azonban baszk létére eddig a francia utánpótlás-válogatottakban lépett pályára, de felnőtt mérkőzése még nem volt. Ezzel valószínűsíthető, hogy a City mégsem veszi meg Jonny Evanst a West Bromtól, akivel kapcsolatban többször is szóba hozták már a manchesterieket.

A mostani összeggel Laporte lett a Manchester City történetének legdrágább játékosa. A klub 2015-ben 55 millió fontot fizetett a belga Kevin De Bruyne-ért, akivel nemrég hosszabbítottak szerződést 2023-ig.

Rovatok