Index Vakbarát Hírportál

Griezmann bemutatta, milyen egy százmilliós bokamozdulat

2018. január 28., vasárnap 18:25 | aznap frissítve

A felülről második Atletico Madrid az alulról második Las Palmasszal találkozott  vasárnap délután a spanyol bajnokság 21. fordulójában rendezett mérkőzésen. Vagyis Diego Simeone csapatának kötelező volt a győzelem, különösen, hogy Madridban játszották a mérkőzést.

Ehhez képest egész sokat, bő egy órát kellett várni a meccs – és az Atletico – első góljára. Viszont legalább megérte, mert Antoine Griezmann egy káprázatosan finom megoldással verte át a Las Palmas kapusát, ebben a bokamozdulatban ott van, hogy miért ér a francia csatár 100 millió eurót.

A 61. percben lőtt gól így nézett ki, ahogy Griezmann ballal alábökött futtában, az valami gyönyörű. Megmutatjuk először a gólt legjobb szögből, alatta pedig a teljes videót.

Az egész akció, több szögből:

Aztán a 73. percben Fernando Torres forgatta vissza az idő kerekét egy pályája kezdeti szakaszát idézően nagy góllal, ezzel kettőre növelve az Atletico előnyét.

 A végén még Thomas is betalált egy kettő az egy ellen vezett kontra végén, köszönhetően Carrasco önzetlenségének, és annak, hogy csak mérsékelten botlott meg a labdában, így végül csak berúgta a helyzetet.

 A forduló másik délutáni mérkőzésén a Leganes 3-2-re verte az Espanyolt.

A kora esti Sevilla-Getafe drámai hajrát hozott. A nemzetközi kupás helyezésért küzdő hazai csapat a 72. percben begyötörte a mérkőzés első gólját Luis Muriel révén, a kolumbiai szinte megfejthetetlen mozdulattal irányította kapura a mögé érkező passzt.

Csakhogy ezzel nem ért révbe a Sevilla, mert eljött a 90. perc és Angel Rodriguez, aki nevének megfelelően a Getafe mentőangyalának bizonyult, és kiegyenlített. Így a meccs végeredménye 1-1 lett.

A késő esti Barcelona-Alaves találkozó előtt a Barca szurkolóit leginkább Coutinho kezdőcsapatba jelölése tartotta izgalomban, aztán a meccsen lényegesen komolyabb gondjaik akadtak a vártnál. 

A 23. percben ugyanis Guedetti a saját térfeléről indulva kilépett egy remek indítással, és bár megcsúszott lövés közben – vagy épp azért? –, megszerezte a vendégeknek a vezetést.

Innentől kezdve beindult az ostrom, de a Barcelonának végül csak a 72. percben sikerült kiegyenlítenie, ekkor Coutinho már nem volt a pályán, a sokat nem mutató brazil Alcacer váltotta 6 perccel korábban. A gólt Iniestia hozta össze és Suarez szerezte egy éles szögből, estében kapura tört lövéssel.

A 86. percben ideális helyen jutott szabadrúgáshoz a barcelona, Messi pedig tankönyvbe illően oldotta meg a feladatot. Az argentín a maradék időben még egy tizenegyest is kiharcolt, de a játékvezető elfelejtette megadni, így a meccs végül 2-1-s Barcelona győzelemmel zárult.

Rovatok