Index Vakbarát Hírportál

Sárga?! Ezért tombolt Guardiola a bíróval

2018. január 29., hétfő 08:23 | aznap frissítve

Az angol labdarúgó-bajnokságot vezető Manchester City simán verte a másodosztályú Cardiffot az angol kupában. A manchesteriek egy pofátlan De Bruyne szabadrúgással korán megszerezték a vezetést, majd Sterling a 37. percben beállította a 2-0-s végeredményt. A gólok száma azért nem nőtt a folytatásban, mert a második félidőben a vendégek legfőképpen a testi éppségüket védték. Ha már a játékvezető, Lee Mason ezt nem tette meg.

Angliában persze más a mérce, de Joseph Bennett szabálytalanságáért mindössze sárgát adni még a hülye bírók országában is kimagasló teljesítmény volt. Bennett nyújtott lábbal repült bele kilométerekről Sane lábszárába, a cardiffi természetesen a sprintelő játékos támaszkodó lábára célzott, nehogy véletlenül sérülés nélkül megússza.

Sane nem is úszta meg, a második félidőre már nem jött ki a pályára. Később Guardiola annyit mondott, minimum két hét, de lehet, hogy egy hónap kihagyás vár a játékosra, a bokája sérült.

Ennél lényegesen bőbeszédűbb volt a lefújás után a játékvezetővel, hevesen gesztikulálva, feldúltan kérte számon Masonon az elmaradt piros lapot, még levonulás közben is többször visszafordult, hogy tovább mondja.

A sajtónak aztán arról beszélt, hogy a bíró feladata lenne megvédeni a futballistákat, nem csak az övéit, hanem mindenkit, és hatalmas hiba, hogy nem teszik meg.

Guardiola dühöngése teljesen érthető, Bennett elmaradt kiállítása már nem az első brutális szabálytalanság, amit érdemi megtorlás nélkül úszott meg a City aktuális ellenfele.

A szabálytalanság után – ilyen sincs gyakran – a német szövetség Twittere üzent a Cardiff Citynek, mondván lesz még egy fontos tornájuk a nyáron - világbajnokság -, úgyhogy kérik szépen, ne okozzanak sérülést a játékosaiknak.

Ön mit gondol?

Piros lap járt volna Sane lerúgásáért?

  • 9159
    Igen
  • 6446
    Kettő is
  • 123
    Nem

Rovatok