Index Vakbarát Hírportál

Cech-potyával égett az Arsenal az utolsó ellen

2018. január 30., kedd 23:14 | hat éve frissítve

Három mérkőzést játszottak kedden este az angol bajnokságban. A Bajnok Ligája helyezésért küzdő csapatok közül a Liverpool és az Arsenal lépett pályára, mindketten idegenben játszottak, és mindketten masszív esélyesként. Előbbi a kiesőhelytől 2 pontra álló Huddersfield vendége volt, míg Wengerék az utolsó Swansea-hoz látogattak. A West Ham-Crystal Palace-on két jó formában lévő középcsapat pályázott nagyjából hasonló eséllyel a győzelemre.

Az Arsenal az előző fordulóban avatott magabiztos győzelmét követően a Swansea ellen is jól kezdett, és a 32. percben Monreal góljával meg is szerezte a vezetést.

 Csakhogy a londoniak még ki sem örülhették magukat, amikor a hazai csapat Clucas góljával kiegyenlített. 

 A második félidő 61. percében pedig egyenesen rémálomba fordult a meccs az Arsenal számára. Monreal nem túl okosan elvégzett bedobását követően a nyomás alatt lévő védő nehéz helyzetbe hozta Petr Cech-t egy hazaadással, a kapus pedig kajla nagy luftot rúgott, részben a talaj hibájából. De akkorát, hogy a labda a támaszkodó lábáról Jordan Ayew elé pattant, aki élt az ölébe hulló lehetőséggel.

Ha valaki ezek után csodás feltámadásra számított volna a londoniak hívei közül, az keservesen csalódott. Nemhogy kiegyenlíteni nem sikerült a vendégeknek, de Clucas góljával a 86. percben már 3-1 lett az állás a Swansea-nak. A bekapott gólhoz vezető útra ezúttal is Monreal lökte a vendégeket ügyetlenségével, majd beszállt a teljes védelem.

 A vereséggel nemcsak a 3 pont úszott el az Arsenálnak, de lassan a BL-indulást érő helyezésről is végleg lemondhat Arsene Wenger csapata.

Míg az Arsenal kínlódott, majd égett Swansea-ban, a Liverpool magabiztosan verte a Huddersfieldet. A vezetést a nyáron lejáró szerződését nem meghosszabbító Emre Can szerezte meg a vendégeknek. A német középpályás egy megpattanó lövésből volt eredményes.

Majd Firminho következett, még épp a félidő vége előtt. A brazil csatár rettenetesen átverte a Huddersfield kapusát, aki leginkább egy passzra számított az alapvonal közelében járó braziltól, ám ő inkább jobb belsővel a bal alsóba tekert.

A meccs 3-1-es végeredményét Szalah állította be a 78. percben, egy magabiztosan értékesített büntetőből.

A West Ham United-Crystal Palace meccsen az igazán érdemi események az első félidőben lezajlottak. Előbb Benteke szerzett gólt, a belga csatár szokásához híven egy fejessel vette be a kaput, a 24. percben.

 Két perccel a félidő vége előtt Javier Hernandez "harcolt ki" egy büntetőt, amivel a West Ham egyenlített. Lehet hogy hozzáértek a mexikóihoz az esetnél, de hatalmasat kellett alakítania a tizenegyeshez. Noble-t mindez egyáltalán nem érdekelte, szépen elküldte a kapust, és begurította a labdát jobb alsóba.

 A második félidőben már nem változott az állás.

Angol bajnokság, 25. forduló, keddi mérkőzések:

Rovatok