Index Vakbarát Hírportál

Pucéran győzné meg a maradásról Jupp Heynckest a Bayern elnöke

2018. január 30., kedd 19:39

Carlo Ancelotti kirúgását nem igazán intézte szépen a Bayern München, az olasz helyettesítését viszont sikerült csillagos ötösre megoldaniuk. Az új szakvezető a Bayernnel 2013-ban minden fontos trófeát megnyerő, majd visszavonuló Jupp Heynckes lett, akivel a csapat szárnyalni kezdett. 13 meccsükből csak egyet nem nyertek meg, amióta ő van a kispadon. Az egyetlen probléma, hogy az edző csak a szezon végéig vállalta a feladatot, és az istennek sem hajlandó megváltoztatni ezt a döntését.

"Próbáljuk meggyőzni, hogy a küldetése a Bayernnél még nem ért véget" - mondta a csapat elnöke, Uli Hoeness mintegy 500 meghívott szurkoló előtt Düsseldorfban - "Juppnak kell levezényelnie a generációváltást a csapatnál. Nincs másik alternatívánk, remélem marad még egy szezont".

Hoeness dolgát nehezíti, hogy az edzőt annyit zaklatta már a média a témával, hogy már a dolog említésétől is ideges lesz. Valószínűleg ezért vetette fel a 66 éves klubvezető egy meghökkentő, és ízlés szerint erotikusnak is nevezhető megoldás lehetőségét.

Talán ha meztelenül állok elé, van egy kis esélyem.

Hogy ezt a reményét mire alapozza, nem világos, de valószínűleg ezt hívják német humornak.

Az mindenesetre biztos, hogy Hoeness akkor sem váltana fiatal edzőre, ha a "Wurst-hadművelet" eredménytelennek bizonyulna a 72. évét taposó edző meggyőzésére.

"Képzeljék el, hogy egy 35 éves edző azt mondja Riberynek: Ma nem te kezdesz. Jupp mindent ellenőrzés alatt tart, csodálatos dolgunk van, amióta velünk van."

Nem hinnénk, hogy Heynckesben maradt volna bosszúvágy, de azért jól eshet neki, hogy most így lemennek előtte kutyába. Mint emlékezetes a 2012-2013-as bajnokságban a Bayernnél már szezon közben eldöntötték, hogy Guardiolával képzelik el a jövőt, így Heynckes még úgy sem maradhatott, hogy megnyerte a német bajnoki címet, a kupát és a Bajnok Ligáját is.

Rovatok