Index Vakbarát Hírportál

1,2 milliárd műfüves futballpályákra és defibrillátorokra

2018. január 30., kedd 13:39

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség sportágtámogatási koncepciója hazánkat is elérte. A FIFA hivatalos honlapján írnak róla, hogy 40 műfüves pályához, illetve 1000 defibrillátor beszerzéséhez ad összesen 1,2 millió dollár (300 millió forint) támogatást a nemzetközi szövetség az MLSZ-nek.

Elsősorban fiatal csapatok, iskolák számára alkalmas 40x20 méter méretű műfüves pályákat építenek, amelyekből 20 már 2017-ben elkészült. Ahogy Vági Márton, az MLSZ főtitkára a honlapnak fogalmazott, ezek építése kulcsfontosságú stratégiája az MLSZ-nek.

Bár a helyszínekről még nem döntöttek, szeretnék a projektet a hátrányos helyzetű régiók felé kiterjeszteni. A pályák teljes költsége 4 millió dollár, azaz 1 milliárd forint, amelynek 20 százalékát a FIFA állja.

A másik projekt a defibrillátorok beszerzése és telepítése országszerte. Ennek szükségességét nagyon nem kell magyarázni. Az 1000 életmentő szerkezetre 2 millió dollárt, félmilliárd forintot szánnak, amelyből ugyancsak 20 százalékot átvállal a FIFA.

Azaz:

Az MLSZ nem titkolt célja ezzel a projektekkel, hogy minél több gyerek futballozhasson, illetve támogatni akarják vele az egészséges életmódot, a társadalmi kohéziót és ahogy fogalmaznak: „Meg kell erősíteni az emberekben a büszkeséget, amelyet a saját környezetükben vívnak ki maguknak.”

Rovatok