Index Vakbarát Hírportál

Neymar egyre pimaszabb lesz Franciaországban

2018. január 31., szerda 12:34

A PSG kedden este 3-2-re verte a Rennes-t, és ezzel bejutott a Francia Ligakupa döntőjébe. A meccset a szorosnak tűnő végeredmény ellenére tükörsimán nyerték a párizsiak, ezért is hatott minden szépsége ellenére visszatetszően Neymar parádézása a rendes játékidő utolsó percében.

A brazil egyre látványosabban unja, hogy a többi francia klubnál fényévekkel erősebb csapatával röhögve sétál át az idényen. Ami azért is baj, mert jelek szerint mindez nincs rá a legjobb hatással. A Rennes ellen helyenként már inkább csak simán paraszt volt, mint arcátlanul zseniális. Az alábbi jelenetsor után minden valamirevaló bajnokságban olyat vágtak volna alá, hogy többet eszébe nem jut az ilyesmi. Ehhez képest nagyon olcsón megúszta egy ártalmatlan lerántással, de van egy olyan érzésünk, ez nem lesz mindig így.

Egy ilyen háttal lazázott átvétel után szinte az tűnik igazságtalanságnak, hogy nem rúgták fel rendesen, az esernyő utána már ízlés dolga, a mozdulat egészen zseniális, de akkora szükség talán nem volt az ellenfél teljes megszégyenítésére.

És ez még csak nem is a legparasztabb megoldás volt az este Neymar részéről, aki valamiért baromi viccesnek találta, hogy a Rennes játékosa elhitte neki, hogy tényleg fel akarja segíteni. Pedig dehogy is csinálna ő ilyet.

Ami a mérkőzést illeti, a Párizs egyedül a nem szokványos gólszerzőivel keltett meglepetést, illetve azzal, hogy Mbappe máris kiheverte a múltkori borzalmas ütközést, és ott volt a kezdőben. A döntőben viszont biztos nem lesz ott, mert a 63. percben VAR bevonásával kiállították. 

A vezetést a fiatal belga szélső hátvéd, Thomas Meunier 24. szerezte meg a PSG-nek, az este legszebb góljával.

Az 53. percben egy Marquinhos növelte kettőre a vendégek előnyét, a brazil középhátvéd egy kapusról kipattanó labdára érkezett magányosan az ötösön.

Öt percre rá, az 58. percben a Pastore helyére beálló ifjú Giovani Lo Celso is betalált, így már hárommal ment a PSG.

A Rennes-t Mbappe kiállítása aztán valamennyire felhozta, sőt Diafra Sakho 85. percben szépített egy szép fejessel.

 Majd végül a 92. percben Sanjin Prcic egész szorosnak tűnőre kozmetikázta a végeredményt.

A Paris Saint-Germain tehát a 3-2-es győzelemmel bejutott a sorozat döntőjébe, ahol a szerda esti Monaco-Montpellier páros győztesével találkozik majd.

Rovatok