Index Vakbarát Hírportál

Álomszerűen kezdett a Dortmundban a Chelsea-től érkező csatár

2018. február 3., szombat 09:09 | aznap frissítve

Ilyen a tökéletes pótlás, már ha egy meccsből bármilyen messzemenő következetetést le lehet vonni. A téli átigazolási időszak egyik nagy biznisze az Aubameyang-Giroud-Batshuayi hármas cserebere volt. Ennek keretében a dortmund gaboni sztárja az Arsenalhoz került, onnan Giroud a Chelsea-hez, onnan meg a nem sokat játszó belga a Dortmundhoz.

Előbbi két játékos bemutatkozására még várni kell, Batshuayi viszont pénteken már ott is volt a kezdőben a Köln elleni bajnokin, és a debütáláas nem is sikerülhetett volna jobban.

Az idegenben játszó Dormund 3-2-re nyerte a meccset, a győzelemből a belga csatár két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, szóval sokkal többet nem tehetett volna győzelemért. Igazából egyik megoldása sem volt extra, de jókor volt jó helyen és nem hibázott, ennyi egy csatártól bőven elég.

Saját és csapat első gólját a 32. percben szerezte egy szép akció végén:

A Köln a 60. percben kiegyenlített, de Batshuayi alig két perc múlva ismét lecsapott:

A hazai csapat nem adta fel, és a 70. percben ismét egyenlített, de a végén a Dortmund csak elvitte a három pontot, a gólt Schuerrle lőtte – ő is megjárta egyébként a Chelsea-t –, többé-kevésbé egyéni alakításból, de az utolsó passzt a belga adta.

Batshuayi álomrajtja mellett további érdekesség, hogy a legutóbbi dortmund-játékos aki a debütálásán duplázni tudott, az az Aubameyang volt, akinek a pótlására Batshuayi-t hozták. A dortmundiak egyedül azon szomorkodhatnak, hogy a Chelsea szigorúan csak kölcsönbe engedte el a csatárt, opciós jog nélkül.

Rovatok