Index Vakbarát Hírportál

Botlott a Manchester City a Burnley ellen

2018. február 3., szombat 15:29 | aznap frissítve

A Premier League 26. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén az idény meglepetéscsapata, a 7. helyen álló Burnley a bajnokságot meglepő előnnyel, 15 ponttal vezető Manchester Cityt fogadta. A mérkőzés előtt Pep Guardiola, a vendégek edzője azzal okozott némi felzúdulást, hogy a sok sérültre hivatkozva a lehetséges 7 helyett mindössze 6 cserét nevezett a találkozóra.

Az edző azt mondta, hogy nincs több játékosa, ami a csapat pénzügyi hátterét ismerve visszásnak tűnő panaszkodás, illetve többen azt vetették Guardiola szemére, hogy a City nyugodtan a padra ültethetett volna valakit az utánpótlásából.

A mérkőzésen a vendégcsapat viszonylag korán, a 22. percben megszerezte a vezetést, a gólszerző az eddig nem sokat játszó és hullámzó teljesítményt nyújtó Danilo volt, aki igen nagy gólt rúgott egy gyorsan elvégzett szögletet követően. A brazil úgy húsz méterről lőtt a kapu jobb felső sarkába.

Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Burnley, de Ederson nagyott védett Ben Mee lövésénél. A játékos épp a Manchester City neveltje, ám a felnőttek között egyetlen hivatalos meccset sem játszott volt klubjában.

A Manchester City védelme, és különösen Kompany a második félidőben sem állt mindig a helyzet magaslatán, a 68. perceb ismét egy parádés védés kellett Edersontól, hogy ne egyenlítsen ki a Burnley. Ezt követően viszont a Manchester Citynek lett volna lehetősége a kétgólos előny megszerzésére, ám Sterling őrült nagy helyzetben rontott.

És ahogy lenni szokott, jött a futball bosszúja. A 82. percben Gudmundsson érkezett tökéletes ütemben egy jobbról jövő beadásra, lövésébe Ederson csak beleérni tudott, de hírtani nem, így kiegyenlített a Burley.

Rovatok