Index Vakbarát Hírportál

Négy meccse nyeretlenek Dárdaiék

2018. február 3., szombat 17:30

Nyerhetőnek tűnő meccset játszott szombaton Dárdai Pál csapata, a Hertha a Bundesliga 21. fordulójában, hiszen a 11. helyen álló berliniek a őket két hellyel előző Hoffenheimet fogadták. A vendégeknél újra kezdő volt Szalai Ádám, aki 70 percet kapott a meccsen.

A szállingózó hóesésben a Hoffenheim kezdett jobban, szinte végig uralták az első félidőt, több nagy ziccerük is volt, de a vezetőgólt csak a 38. percben, büntetőből szerezték meg, ekkor Kramaric talált a kapuba.

A félidőben Dárdai valamennyire összekapta csapatát, az 58. percben Kalou egyenlített is, miközben a Hertha egyre többet támadt, de fordítani már nem tudtak, így 1-1 maradt a meccs vége – ehhez kellett Thomas Kraft bravúrja a 92. percben, amikor Amiri bal felsőre tartó lövését tolta szögletre. A szögletből kontrázhatott még egyet a Hertha, de hiába mehettek hárman kettő ellen, elrontották a támadást.

Ezzel a Hertha sorban negyedik bajnokiján sem tudott nyerni, utoljára a Leipzig ellen, idegenben nyertek még december 17-én.

A szombati döntetlennel a Hertha maradt a középmezőnyben. A tabellát 18 ponttal vezető Bayern München idegenben verte 2-0-ra a Mainzot, senki sem fenyegeti az első helyüket, a másodikért viszont hatalmas a tülekedés, hiszen az ikszelő Leverkusen 35, a Dortmund és a szombaton otthon vereséget szenvedő Schalke 34, a vasárnap játszó Frankfurt pedig 33 ponttal áll.

Eredmények

Rovatok