Index Vakbarát Hírportál

Műszív tartotta életben a 11-szer újraélesztett utánpótlás-labdarúgót

2018. február 3., szombat 10:57 | aznap frissítve

A Magyar Nemzet cikke szerint néhány hét múlva elhagyhatja a kórházat a Dabas 16 éves labdarúgója, aki múlt hét csütörtön lett rosszul csapata mérkőzése közben. Duhaj Ádámot a pályán 7-szer kellett újraélesztenie egy szabadnapját töltő mentősnek, majd később még további 4 alkalommal kellett visszahozni a halálból.

Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője szerint csoda, hogy a fiú életben maradt, Merkely Béla elmondása szerint 26 éves pályafutása alatt még nem találkozott hasonló esettel. A játékost a klinikán mesterséges kómában tartották és napokig egy műszív segítségével segítségével tartották életben, a készüléket az azóta elvégzett szívműtét alkalmával már eltávolították.

Merkely Béla tájékoztatása szerint a fiatal labdarúgó egy  nagyon ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul, a betegség tünetei a sport miatti fokozott megterhelés következtében jelentkeztek.

Duhaj Ádám 2 perccel csapata január 25-i, Kakucson játszott edzőmérkőzésének vége előtt jelezte, hogy nem érzi jól magát, és cserét kért, ám a kispad felé sétálva a kapu mögött összeesett, és csak a hatalmas szerencsének, egy ott tartózkodó szabadnapos mentő szakszerű segítségnyújtásának köszönhette, hogy életben maradt a mentő érkezéséig.

Az FC Dabas a Facebookon is üzent a sportolónak egy Veled vagyunk, Ádi! feliratú képre cserélték az oldal borítóképét, míg Dabas városa szintén egy Facebook-oldalán írt bejegyzésben üzent neki: „Ádám, te pedig egy igazi harcos vagy! Az egész város szorít neked.” 

Rovatok