Index Vakbarát Hírportál

Paintsil élvezi a futballt, és örül, hogy a Fradinál van

2018. február 5., hétfő 09:19

Két komoly téli visszatérőnek is örülhet Thomas Doll vezetőedző. Az egyik a ghánai Joseph Paintsil, akit végül sem a malária, sem a belga Genk nem ragadott el az Üllői útról, a másik pedig Nagy Dominik, aki egy év lengyel kitérő után öltözött ismét Fradi-mezbe. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Doll nem is tudja, kinek örüljön jobban, és nagy célokat szeretne elérni az NB I éllovasával.

"Mindenki fontos része a csapatnak. Joe a Ferencváros tagja, de ami szintén boldoggá tesz, hogy Dominik visszatért, ráadásul ő már jól ismeri a csapatot, az edzésmunkánkat. Most fontos, hogy jó formába hozzuk, mert még szüksége van az edzésekre"  - mondta a Sport 24-nek Doll.

Paintsil az első, a Legia Warszavától kölcsönben érkezett Nagy Dominik a második félidőben játszott a Slaven Belupo elleni, 3-2-re megnyert edzőmeccsen. "Azon leszek, hogy visszanyerjem a régi formámat, és először is segítsem a Ferencvárost, hiszen most mindenképpen én tartozom a klubnak" - fogalmazott Nagy Dominik.

A csapatban ősszel remeklő ghánai Paintsilről megannyi hír szárnyra kelt az utóbbi hetekben, de Doll ezekkel már egyáltalán nem foglalkozik.

"Néha az emberek levonják a saját következtetéseiket, de Joe visszatért, velünk volt az edzőtáborban, beépítettük a csapatba, keményen dolgozik, szóval semmi probléma nincsen. Joe élvezi a futballt, és örül, hogy velünk van. Együtt igyekszünk elérni a nagy céljainkat."

Van egy másik exfradisa is, aki visszatért Magyarországra - csakhogy nem a volt klubjához, hanem a legnagyobb rivális Videotonhoz írt alá.  

"Örülök annak, hogy Huszti Szabolcs visszatért a magyar bajnokságba, mert jól emlékszem, amikor Hajnal Tamás, Gera Zoltán, Leandro, a nagy legendák hazajöttek, jót tettek vele a fiatal futballistáknak, a ligának. Én pedig szeretem, ha jó ellenfelekkel mérkőzhetünk meg"   - jegyezte meg Thomas Doll.

A német szakember azt sem bánja, hogy Huszti nem a Fradit választotta. "Sok helyzetet megéltem a karrieremben. Amikor egy futballista azon gondolkodik, hogy ide vagy oda igazoljon, a döntést végül a családjával, a barátaival közösen hozza meg. Huszti egy jó ember, egy igazi profi, akinek a legjobbakat kívánom."

A Huszti-Nagy és Videoton-Fradi csatát május 5-én láthatjuk, míg a február 24-ei ligarajton Thomas Doll csapata a címvédő Honvédot fogadja.

Rovatok