Index Vakbarát Hírportál

A világ legnagyobb büntetését fizethetném, ha kimondanám, mit gondolok

2018. február 5., hétfő 13:26

A Liverpool 91. percben szerzett góllal még 2-1-re vezetett a Tottenham Hotspur ellen, de a 95. percben megítélt büntető miatt végül 2-2 lett a végeredmény. Ez volt a Tottenham második 11-ese, és még vitathatóbb, mint az első. Jürgen Klopp edző érthetően ki is borult.

„Az első félidőben volt néhány igazán kemény dolog, sok olyan pillanat, amiből szabadrúgás lehetett volna, de a játékvezető azt mondta: «A mai egy olyan meccs, amin ez mehet.» Aztán a legenyhébb érintés döntötte el a meccset" – nyilatkozta Klopp Jon Moss bíróról.

„Az ilyen nem ér büntetőt. Mérges vagyok, de nem változtathatok a dolgokon. Mi az én munkám? Hogy címlapra kerüljek? Hogy megbüntessenek és bírságot fizessek? Ha azt mondanám, amit gondolok, én fizethetném a világfutball legnagyobb büntetését" – mondta Klopp.

Az első büntetőt értékelve a liverpooli Van Dijk azt mondta, Harry Kane feldobta magát, és inkább erről kéne beszélni, és nem arról, hogy az esése előtt les volt vagy sem. (Nem volt les, mert azzal, hogy Lovren megpróbált belerúgni a labdába, de csak megfaragta, játékban tartotta Kane-t. A csatár esését kikockázva pedig az derül ki, hogy Karius kapus felkarjába tényleg beleakadt Kane lábfeje.)

A második büntetőt Moss elsőre be sem fújta volna, partjelzője, Edward Smart miatt lett 11-es. „Lamela egy lábbal lesen volt, ezért futott neki Virgil van Dijnak. Virgil az utolsó pillanatban vette észre őt, megállította a mozdulatát, de még így is megérintette. Lamela ekkor már a föld felé tartott. A bíró azt mondta, tovább, a partjelző hozta meg a döntést" – idézte fel Klopp.

A liverpooli edző szerint a 93. percben csak akkor kéne bármit is ítélni, ha valaki 100%-ig biztos benne. Számára egyértelmű, hogy a Tottenham-játékosok mindkét esetben a földre akartak kerülni.

A Tottenham-edző, Mauricio Pochettino visszanézte a felvételeket, szerinte mindkét esetben helyes döntést hoztak a játékvezetők.

(Ennél az esetnél Klopp valóban jól látta, a kontakt Van Dijk és Lamela között valóban egészen enyhe volt, játékosa az utolsó pillanatban megállította a lábát.)

Rovatok