Index Vakbarát Hírportál

Levették a lélegeztetőről, két hét múlva hazatérhet a 11-szer újraélesztett dabasi futballista

2018. február 6., kedd 09:48

Mi is beszámoltunk róla szombaton, hogy műszívvel kellett életben tartani a Dabas 16 éves játékosát, akit összesen 11-szer élesztettek újra, míg kórházba került, miután rosszul lett csapata mérkőzésén. A vizsgálatok később megállapították, hogy a játékos egy nagyon ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul. A labdarúgót kezelő Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője szerint csoda volt, hogy a játékos életben maradt.

A kórház főorvosa kedden reggel a TV2 Mokka című műsorában adott újabb tájékoztatást a fiatal futballista állapotáról. Az orvos elmondta, hogy a játékost már levették a lélegeztetőgépről, illetve további jó hírekkel is szolgált.

„Azt gondolom, van esélye, hogy újra sportoljon. Ádám gyakorlatilag infarktust kapott meccs közben, és a mentős kollégának köszönhető, hogy életben tartotta a fiút, amíg kórházba került. Ott műszíven kellett tartani, és utána műtöttük csak meg. Úgy tűnik, nincsen maradandó károsodása, ami a gyors reakciónak köszönhető” – idézte a MNO az orvos szavait, aki szerint a játékos „két hét múlva hagyhatja el a kórházat, ezután rehabilitációra szorul, de mivel jó fizikumú, mosolygós fiú, ezért bizakodóak lehetünk".

Az orvos ezenkívül azt is elmondta, hogy mindez jelentős részben annak a szabadnapos mentősnek az érdeme, aki azonnal, már a pályán szakszerű segítségben részesítette a fiatal játékost.

Rovatok