Index Vakbarát Hírportál

Luis Enrique már melegít Conte helyére?

2018. február 6., kedd 14:26

A watfordi vereség után a kirúgás közelébe sodródott Antonio Conte Chelsea-edző. A barcelonai Sport.es szerint órái meg vannak számlálva, a helyét Luis Enrique, a Barca volt trénere fogja átvenni.

Az újság szerint Roman Abramovics meg fog állapodni a spanyollal, így már ő vezeti a csapatot a Chelsea-Barcelona BL-nyolcaddöntőn is, február 20-án.

Az angol sajtó ennyire nem biztos benne, hogy menesztik Contét, ahogy abban sem, hogyha megtörténik, Luis Enrique lesz az utód. Conténak még adnak esélyt a folytatásra, bár felvetik, hogy nem jó előjel az olasznak, hogy következő ellenfelük a West Bromwich Albion: korábban André Villas-Boas és Roberto Di Matteo is a WBA ellen ült utoljára bajnokin a Chelsea padján.

Ha viszont Conte túléli a WBA-t - azaz legyőzi a Stamford Bridgen -, kicsit talán fellélegezhet, mert utána a Hull Cityvel játszanak, szintén otthon, az FA Kupában. Két győzelemmel valamennyire helyrebillenhet, de a következő három mérkőzésen biztosan eldől a sorsa:

rangadók jönnek, az első a BL-ben, a másik kettő a bajnokságban.

Conte 2016 nyarán vette át a Chelsea-t, és utcahosszal nyerte a bajnokságot első évében, döntőt játszott az FA Kupában. Most viszont a Premier League-idény kétharmadán épphogy túl 19 ponttal le van maradva a vezető ManCitytől, csak negyedik a csapat, egy ponttal előzi az ötödik, már nem BL-indulást érő helyen álló Tottenhamet. Utóbbi két meccsét elveszítette, előbb kikapott otthon 3-0-ra a Bournemouth-tól, majd idegenben 4-1-re a Watfordtól. Mindkét csapat a bentmaradásra hajt.

A Chelsea-tréner közben valószínűleg a legjobbat tette a csapatával, amit csak tehetett: 3 szabadnapot adott mindenkinek. A WBA-meccs úgyis csak hétfőn lesz.

Rovatok