Index Vakbarát Hírportál

Gondban a Barca: kidőlt Piqué

2018. február 6., kedd 11:27

Nem úszta meg a Barcelona sérülés nélkül a vasárnapi vízifocit, az Espanyol ellen Moreno kemény belépőjénél megsérült Gerard Piqué. Először egy hónapról írtak az újságok, de mivel 10 percet még elég jól lehozott fájós térddel is, sejteni lehetett, hogy annyira azért nem komoly a dolog.

Piquét hétfőn megvizsgálták, külső térdszalaghúzódása van, de nem túl súlyos. A Sport.es szerint Piqué már csütörtökön, a Valencia elleni, nagyon éles kupavisszavágon játszani akar, bár egy hetet azért ki kellene hagynia.

Nincs veszélyben a Chelsea elleni nagy BL-rangadója február 20-án, de a Valencia és a Chelsea között van két bajnokija a Barcának: most vasárnap fogadják a Getafét, jövő vasárnap Eibarba mennek.

A Getafe-meccs lehet necces középhátvédszempontból, ha ugyanis Piquének ki kell ülnie egy hetet, nem játszhat, ahogy kezdőpárja, Samuel Umtiti sem, mert ő meg sárgás eltiltott.

Két középhátvéd marad,

Thomas Vermalen és Yerry Mina.

Vermalen a héten térhet vissza sérüléséből, azaz épp jókor, Valenciában így sanszosan ő kezd Umtiti mellett.

Vasárnap meg mellette kell kezdenie Yerry Minának, aki még egyszer sem játszott a Barcelonában. Januárban igazolták, vár a bemutatkozására. A Getafe-meccs ideálisnak tűnhet, bár Valverde edző biztos nem harmadik számú középhátvédje mellett akarta őt kipróbálni.

Rovatok