Index Vakbarát Hírportál

Te tényleg lemaradtál a szezon védéséről?

2018. február 9., péntek 15:21

Sok klassz pillanata akadt a csütörtöki Valencia-Barcelona Spanyol Kupa-elődöntőnek, Coutinho első gólja a Barcában vagy Messi meccs közbeni mezcseréje, de a legjobb valószínűleg Jasper Cillessen védése volt.

Már 1-0-ra ment a Barcelona, a Valenciának hármat kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz, de nem sokkal előtte beállt legjobbjuk, Goncalo Guedes vezetésével próbálkoztak. Épp a portugál ment el a bal szélen, Sergi Robertót egy visszacsellel úgy elküldte gyufáért, hogy kicsúszott a pályáról, tökéletes beadását Gaya elé fejelték le. A balhátvéd középről, öt méterről lőhette meg a felpattanó labdát, Cillessen állt csak az útban, teljesen kiszolgáltatott helyzetben. Mondhatni, ideálisak voltak a körülmények a gólszerzéshez.

Gayá lőtt is, csakhogy a holland kapus egy zseniális kézilabdás mozdulattal odakapott, és jobb kezéről-karjáról kipattant a labda. Piqué és Jordi Alba is azonnal gratulált Cillessennek.

Mindeközben a kispadon igen vicces jelenet zajlott, a már lecserélt Iniesta az első számú kapus Marc-André Ter Stegennek mesélte, mi is történt: a német lemaradhatott a jelenetről, Iniesta lépésről lépésre elmondta neki, hogy hozta össze kollégája a szezon egyik legnagyobb védését.

Gayának nem volt igazán jó napja, az első félidőben Messivel is találkozott:

Rovatok