Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Herthája bravúrgyőzelmet aratott Leverkusenben

2018. február 10., szombat 18:32 | aznap frissítve

Jó fordulója volt a magyaroknak a Bundesligában, pénteken Gulácsi Péter csapata, a Leipzig kapott gól nélkül győzött, majd szombat délután Szalai Ádám két nagyszerű góllal járult hozzá a Hoffenheim 4-2 arányú győzelméhez volt csapata, a Mainz ellen.

Dárdai Pál sem akármilyen sikernek örülhetett szombaton, a magyar edző csapata, a Hertha Berlin 2-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent. A forduló előtt harmadik helyen álló Leverkusen egyetlen egyszer kapott ki hazai pályán bajnoki mérkőzésen a most zajló szezonban, méghozzá a Bayern München ellen (1-3). 

A Hertha ezzel erősen ellentétes statisztikával bírt. Igaz, hogy csak a naptári évet tekintve, de Dárdaiék idén még nem nyertek meccset a bajnoságban. Ezért is lett volna nagyon fontos a Herthának a jó eredmény, meg azért is, mert egy győzelemmel megkapaszkodtak volna nemzetközi kupás helyezésekért harcoló csapatok közt, míg egy vereséggel a kiesés elleni harc felé csúszott volna egyet a berlini együttes.

A Hertha az első perctől nagyon taktikusan játszott, a vendégeknek sikerült kivennnie a sebességet a Leverkusen játékából, amikor pedig a hazaiak hibáztak, kegyetlenül büntettek.

Ilyen hiba volt, amikor a a 42. percben a visszatámadó vendégek a Leverkusen térfelén szereztek labdát, majd senki sem tartott a beinduló Valentino Lazaróval, aki begyűjtötte Darida estében lőtt indítását, majd ellőtte a labdát a kimozduló kapus mellett.

A második félidő első negyedórájának végén növelte az előnyét a Hertha. Az 57. percben Salamon Kalou egy látványosan nagy védelmi hibát kihasználva meglépett egy hosszú indítással, és nem is hibázta el a helyzetet.

Az eredmény később már nem változott, bár a második félidő felénél a Leverkusen közvetett szabadrúgáshoz jutott nagyjából hat-hét méterre a berliniek kapujától, de hihetetlen jeleneteket és egy nagy kapufát követően valahogy kimaradt végül a helyzet.

Végeredmény: Bayer Leverkusen-Hertha Berin 0-2

A forduló másik magyar érdekeltségű meccséről itt írtunk.

Rovatok