Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám olyan gyors volt, hogy alig tudtuk követni

2018. február 10., szombat 16:16 | aznap frissítve

Szalai Ádám lőtte a Hoffenheim első gólját a Mainz ellen. A magyar csatár a 27. percben fejezett be egy szép és gyors akciót.

Olyan gyors és ütemtelen volt a mozdulata, hogy alig lehetett látni, amikor meglövi a labdát.

Szalai, amikor még a Mainz csatára volt, élete meccsét épp a Hoffenheim ellen játszotta, és ért el mesterhármast 2012-ben.

A Hoffenheim öröme nem tartott sokáig, mert a Mainz két perc múlva egyenlített. Egy távolról érkező mainzi beívelésnél Baumann kapus nagyon rosszul jött ki a labdára, Emil Berggreen pedig gólt fejelt.

A félidőben 1-1 volt az állás. 

A második félidőben kinyílt a gólzsák, Kramaric újra megszerezte a vezetést a Hoffenheimnek (2-1), majd Szalai talált be ismét (3-1). A magyar válogatott csatára kifejezetten szép gólt rúgott, egy az egyben cselezte ki emberét, majd a lába között ellőtte a labdát, ami a jobb alsó sarokba vágódott.

 A végén még Kramaric is meglőtte a maga második gólját, így a Hoffenheim 4-2-re verte a kiesőhelyre sodródó Mainzot.

A délután másik magyar érdekeltségű meccsén Dárdai Pál csapata, a Hertha 2-0-ra nyert Leverkusenben Valentino Lazaro és Salamon Kalou góljával. Ami azért nagy szó, mert az ellenfél borzasztó erős mérleggel bírt hazai pályán, a legutóbbi 16 hazai mérkőzésén csak a Bayern Münchentől kapott ki. A siker a Hertha első győzelme volt 2018-ban.

A Dortmund-Hamburgon tovább folytatódott a Chelsea-től kölcsönzött Michy Batshuayi álomrajtja, a belga második meccsén a harmadik gólját lőtte, mellette van még egy gólpassza is, így csapat két meccsen rúgott 5 góljából négyben is benne volt.

Ebből a jó matekos Dortmund-drukkerek már kitalálhatták, hogy a Borussia végül 2-0-ra verte a Hamburgot. A vezetést a szokása szerint jól érkező  Batshuayi szerezte meg a hazai csapatnak.

Ahogy a Dortmundtól már megszokhattuk, a vezetés megszerzését számtalan kimaradt helyzet követte, míg végül a csereként beálló Mario Götze az utolsó percben csak meglőtte csapata második gólját.

Bundesliga, 22. forduló, szombat délutáni eredmények:

Nyitókép: Szalai gólja a Mainz ellen (Kai Pfaffenbach/Reuters)

Rovatok