Index Vakbarát Hírportál

A Barca és a Real harcolt érte, most a spanyol négyben gyötrődik

2018. február 10., szombat 09:59

A magyar futball örök kérdése, mikor kell elmenni egy tehetséges játékosnak külföldre, és ami még ennél is fontosabb, hová.

Tajti Mátyás abban a kivételes helyzetben volt, hogy a Real Madrid és a Barcelona figyelmét is felkeltette. Mindkét gigaklub akadémiáján járt, és annak ellenére választotta a katalánokat 16 évesen, hogy a Reallal a felcsúti akadémiának együttműködési szerződése van. És Felcsútról egyébként sem lehetett csak úgy eligazolni, Kleinheisler tudna erről mesélni.

2014 nyarán aláírta a szerződését, édesapja, az egyik felcsúti vezető, Tajti József akkor arról beszélt, hogy lelkileg megviselte a helyzet, hogy néhányan a Realt favorizálták a Barcával szemben.

A La Masián szerzett élményeiről sokszor posztolt, megtudhattuk, milyen kemény ott egy edzés. És azt is, milyen konkurenciaharc van, amit addig is tudtunk, de ő testközelből élt át.

2016 nyarán eljött, a Malagához került, mert ahogy mondta: nagyon akarta őt az andalúziai klub.

A most a spanyol élvonalban utolsó felnőtt csapathoz azonban nem került be, csak néhányszor edzett velük.

Így maradt a Malagueno, amelyik a negyedosztályban szerepel, azt vezeti, és simán fel is juthatnak a harmadik ligába. A Malagueno nagy győzelméről legutóbb megjelent egy képgaléria, amin látható, jó, ha százan vannak a lelátón. 

Most, hogy véget ért téli átigazolási időszak, megállapíthatjuk, úgy gondolja, nem érdemes hazatérni, a negyedosztály értékesebb az NB I.-nél.

Igaz elképzelhető az is, hogy az állami pénzekkel kistafírozott hazai élvonal ne lenne vevő rá, pláne, hogy még abban a korban van, amikor a hazai klubok különpénzt is kapnának az MLSZ-től utána.

Ha nem volt érdeklődés iránta, az is sokat elárul a hazai futball helyzetéről, a kapcsolatrendszeréről.

Ha lecsupaszítjuk ezt a kérdést, és csak azt vetjük fel, hol lehet jobban fejlődni: a spanyol négyben vagy a hazai élvonalban, nem lenne kérdés, hol kellene edződnie.

Mert az önéletrajzában csak jobban mutatna, hogy lenne a lábában 30-40 NB I-es meccs, mire júniusban 20 éves lesz.

Messihez és Neymarhoz nyilván nem szerencsés hasonlítani, hogy ők mit értek el, ilyen korban, de Mario Götze is alapember volt már a Dortmundban. De például Lukas Podolski is bemutatkozott már a felnőtt válogatott.

Rovatok