Index Vakbarát Hírportál

Mourinho ellen megint sikerült ősrégi rekordokat dönteni

2018. február 11., vasárnap 18:02

A Premier League második helyán álló Manchester United meglepetésre 1-0-ra kikapott a Newcastle otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának vasárnapi meccsén.

A győztes gólt Matt Ritchie szerezte. A 28 éves skót középpályás  - a statisztikákkal foglalkozó Opta alapján - 43 sikertelen lövés után talált be újra a Premier League-ben, csapata pedig október 21. után nyert ismét hazai pályán. 

José Mourinho menedzserként hatodszor kapott ki Rafa Benítez csapatától. Már csak Pep Guardiola az, aki ellen ennél rosszabbul áll, a Manchester katalán mestere eddig kilencszer győzte le a portugál menedzser csapatait.

Ritchie amúgy legutóbb még az előző szezonban, tavaly április 24-én, még a másodosztályban, a Preston elleni bajnokin volt legutóbb eredményes. 10-0 volt a szögletarány amúgy az MU-nak, 6-3 szintén a javára a kaput eltaláló lövésekben.

Az első Manchester City előnye ezzel már 16 pontra nőtt az MU-val szemben, míg a Newcastle a 16-ról a 13. helyre lépett előre.

A Liverpol Roberto Firmino és Mohamed Szalah góljaival nyert Southamptonban. Mind a két vendéggól remek akció végén született, de az is igaz, hogy Soton védelme mind a kétszer asszisztált a vendégek támadásainál. Szalah első idényében 22 gólnál és 7 gólpassznál jár, így pedig a Pool történetében még senki sem kezdte Premier League pályafutását.

Jürgen Klopp az 50. győzelmét ünnepelte a Liverpool kispadján. Ehhez 95 meccs kellett, pontosan annyi, mint Brendan Rogersnek is. 

Premier League, 27. forduló

A tabella:

Rovatok