Index Vakbarát Hírportál

Az Atlético 68 ezres új stadionjában lesz a Király Kupa döntője

2018. február 12., hétfő 23:00

Az Atlético Madrid új otthonában, a Wanda Metropolitano stadionban rendezik a spanyol labdarúgó Király Kupa 2018-as döntőjét. Az FC Barcelona-Sevilla mérkőzést április 21-én tartják, ez lesz a tavaly szeptemberben átadott aréna első kupadöntője. Az Atlético 68 ezer fő befogadására képes otthonában rendezik 2019-ben a Bajnokok Ligája döntőjét is.

Érdekesség, hogy az elmúlt két Király Kupa-döntőnek is a madridiak pályája adott otthont, igaz, még a Vicente Calderón Stadion: ott játszották a többi között 2016-ban a Barcelona-Sevilla találkozót, amelyen a katalánok hosszabbítás után győztek 2-0-ra.

A spanyol kupa előző három kiírását az összesen 29-szeres győztes Barcelona nyerte, és idén az első csapat lett, amely egymás után ötször jutott el a sorozat döntőjéig.

Közben azt is bejelentették, hogy április 9-én lesz a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökválasztása, amire Ángel María Villar tavalyi lemondása miatt van szükség, írja az MTI. Villar 29 évig irányította a szövetséget, tavaly májusban újabb négyéves ciklusra megválasztottak, de júliusban korrupció gyanúja miatt őrizetbe vették a fiával és két másik tisztségviselővel együtt. Augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra került.

Rovatok