Index Vakbarát Hírportál

BL: a Juve két gól előnyt adott el a Spurs ellen

2018. február 13., kedd 23:05

Két meccsel folytatódott a Bajnokok Ligája-szezon kedd este, a Juventus a Tottenham Hotspurt, a Basel a Manchester Cityt fogadta a nyolcaddöntők első meccsén.

Természetesen a Juve-Spurs lett a szorosabb és a jobb mérkőzés is, pláne, hogy a Juventus villámrajttal kezdett.

75 másodperc kellett csak Higuainnak, hogy egy felívelt Pjanics-szabad után kapásból Lloris kapujába lőjön. Szépséghiba: Higuain lesen volt, de Felix Brych bíró megadta, 1-0.

Még a 8. percet sem ütötte el az óra, mikor Higuain már büntetőhöz készülhetett. Ben Davis rúgott alá Bernardeschinek a tizenhatoson belül, egyértelmű büntető, meg is adták. Az argentin állt oda, bár Lloris beleért, a labda bement a jobb alsóba, 2-0.

Gondolhattuk volna, hogy eldőlt, de a Spurst nem hatotta meg a kétgólos hátrány, remekül tették a labdát a mezőnyben, és hát a Juventus - ahogy a világ szinte összes csapata tette volna - visszaállt, így az angolok focizhattak.

Jöttek is a helyzetek: Kane közeli fejesét bravúrral védte Buffon, ahogy éles, lapos lövését is kitolta szögletre a 40 éves kapus.

A Juvénak egy helyzete akadt, kontrából, de óriási: Higuain és Pjanic kettő az egyben vezethették a labdát az utolsó védőre, az argentin ziccerbe passzolt, de Pjanic a még biztosabbra ment, és visszapasszolt a középcsatárnak.

Őt ez kicsit meglephette, kicsit rövid is volt a passz, a védő is becsúszott, így visszacselt csinált, ami még nem lett volna baj, csakhogy ahelyett, hogy újra visszatette volna Pjanicnak a labdát, ő lőtte meg kissé maga mögül - mellé is ment.

A 30. percben jártunk ekkor, öt perc múlva felértékelődött Higuain hibája, mert a Spurs szépített.

A harmadik nagy angol helyzetet már Buffon sem tudta kiszedni: Dele Alli a leshatáron ugratta ki Kane-t, ő eltolta Buffon mellett a labdát, és ballal az üres kapuba helyezte, 2-1. Összejött az idegenbeli gól.

A 45. percben Higuain lehetőséget kapott, hogy javítsa azt a ziccerét. Douglas Costa lefutotta a bal szélen Aurier-t, a védő a büntetőterületre érve a labda helyett a szélsőt rúgta el, újra büntető. Jogos volt ez is, mint az első.

Higuain állt oda, és olyan erővel bombázta a lécre a labdát, hogy az még nem esett le, mikor Brych lefújta a félidőt. lloris kapott a labda felé, de beleérni sem tudott. 

Csak 2-1-re vezetett a szünetben a Juve, pedig a harmadik kétszer is ott volt karnyújtásnyira. Tavaly 3-0-ra mentek a Barcelona ellen a félidőben, ott belőtték a harmadikat, el is dőlt a párharc.

Itt nem, annyira nem, hogy a második félidőben ki is egyenlített a Tottenham. Bernardeschi lőtt még az 57.-ben ígéretes helyzetből, majd Higuain fejelt szöglet után Lloris kezébe, de a 70. percben Christian Eriksen szabadrúgása a 2-2-höz vezetett: laposan rúgta a jobb alsóba. Buffont se lehet felmenteni, az ő oldalára ment a labda.

Az utolsó 20 perc simán lepörgött, a Juve nagyon bánhatja Higuain első félidős lehetőségeit. Ha a ziccere bemegy, szinte biztosan vége a párharcnak, de a büntető is nagy lökést adott volna, de legfőképp két gól előnyt.

Az este másik meccse, a Basel-ManCity kissé komolytalan volt, illetve Guardiola csapata tette azzá, mert már a szünetben 3-0-ra vezetett, sőt, már 23 perc után. Gündogan, Bernardo Silva, Sergio Agüero, majd Gündogan az 53.-ban duplázott, a visszavágóra sok izgalom nem maradt.

Rovatok