Index Vakbarát Hírportál

Juventus-Tottenham rangadóval tér vissza a Bajnokok Ligája

2018. február 13., kedd 15:35

December hatodika után ismét visszatér a Bajnokok Ligája: a keddi nyitónapot a Basel-Manchester City és a Juventus-Tottenham párosok kezdik, szerdán pedig Porto-Liverpool és Real Madrid-PSG csúcsrangadót rendeznek.

A Juventus hazai pályán fogadja Tottenhamet, de az olasz csapatból hiányozni fog Andrea Barzagli, Juan Cuadrado és Paulo Dybala is, míg a Spurs gyakorlatilag a legjobb keretével állhat ki. Ráadásul a BL-ben idén jobban is megy az angoloknak (kétszer annyi gólt lőttek (15-7) és kevesebbet kaptak (4-5), mint a Juventus), hisz csoportelsőként, a Real Madridot és a Borussia Dortmundot megelőzve jutottak tovább. 

A Basel-Manchester City meccs már nem tűnik annyira érdekesnek, a fogadóirodák szerint egyértelmű favorit az angol listavezető, 11-szeres szorzót adnak a Basel sikerére. A vélhetően egyoldalú mérkőzésért (és a Porto-Liverpool meccsért) azonban kárpótolni fogja a szurkolókat a szerdai Real Madrid-PSG találkozó.

A Real Madrid a spanyol bajnokságban 16 pontos hátrányban van a Barcelonával szembe, de 10 pontra le van maradva a második helyezett Atlético Madridtól is, a Spanyol Kupából pedig már kiestek. Zidánéknak így már csak a BL maradt: ha idén nyernek, akkor ez lenne sorozatban a harmadik, az utóbbi öt évben pedig a negyedik Bajnokok Ligája-sikerük.

A PSG-ből hiányozni fog Edison Cavani, viszont Neymar kezd, a statisztikák pedig a párizsiaknak kedveznek, ugyanis eddig kettőből kétszer (UEFA Kupa 1992/93, KEK 1993-94) kiejtették a Real Madridot az egyenes kieséses szakaszban.

Jövő héten Bayern München-Beskitas, Chelsea-Barcelona, Sevilla-Manchester United és Shatar Donyeck-Roma párharcokat rendeznek.

(Borítókép:  Shaun Botterill / Getty Images Hungary)

Rovatok