Index Vakbarát Hírportál

BL: sosem volt vérszegényebb a ManUnited

2018. február 21., szerda 23:25

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntői közül a legkevésbé színvonalasakat játszották szerdán. Legalábbis Sevillában. De lesz visszavágó.

Pogba, Rashford, Martial - mindhármukat a padra ültette José Mourinho a Sevilla ellen, ebből már lehetett tudni, hogy a támadó szellemű edző ezúttal nem a győzelmet tartja fontosnak, hanem hogy ne kapjon gólt a Manchester United a BL-nyolcaddöntő első meccsén, idegenben.

Már az első negyedóra ezt igazolta, és nem változott a kép a 16. perc után sem, mikor Ander Herrera meghúzódott, cserét kért, és Pogba jött a helyére.

Egy csapat volt a pályán, a Sevilla, hajtottak, güriztek, csakhogy a világ legjobb kapusát, David De Geát kellett volna legyőzniük. A spanyol fogott mindent, ziccert csak egyet, amikor közvetlenül a szünet előtt Muriel öt méterről fejelhetett, csakhogy nem helyezte, így De Gea simán kiütötte a labdát.

A Unitednek egy helyzete volt, azt Lukaku fölévágta.

A második félidő ugyanolyan olyan volt, mint az első, az angolok kirugdosták a labdákat, alkotni semmit nem tudtak. A Sevilla újra fejesekből volt a legveszélyesebb, de Lenglet gyengén stukkolt, Sarabia meg a kapu fölé. Előbbit simán fogta De Gea, a másodikhoz nem kellett hozzáérnie.

A hajrában Lukaku mutatott valamit, lőtt egy gólt közelről, csakhogy felkarral vette át a labdát, a bíró ezt kiszúrta, és kifelé ítélt szabadot. Ez volt a legveszélyesebb pillanata a Unitednek, illetve még utána egy 32 méteres Rashford-szabadrúgás, de kevéssel mellépörgött a labda.

Mourinho célja enélkül is bejött, kihúzták 0-0-val. A Sevilla bánhatja, Manchesterben jóval nehezebb lesz így továbbjutnia.

A Sahtar-Roma szórakoztatóbb volt, az olaszok is próbáltak támadni, sőt gólt is lőttek. Cengiz Ünder, aki februárban négy bajnoki gólt lőtt, a szünet előtt megszerezte a vezetést. Új sztár van születőben, a török még csak 20 éves, és nagyon tehetségesnek tűnik.

A második félidőt a Sahtar uralta, és meg is fordította a meccset. Ferreyra klasszisgólt lőtt, kötényben vette vissza a labdát, mielőtt a bal alsóba csavart, 1-1.

A győztes gólt Fred szerezte védhetetlen szabadrúgásból, a labda a lécről pattant be, 2-1.

Ezen kívül Alisson, a Roma kapusa nagyokat fogott, nagyobbakat is, mint De Gea Sevillában, amikor pedig már ő is verve volt, a 93. percben Bruno Peres mentette meg: a nagyon közeli lövés a földön fekvő védő levegőbe emelt lábáról pattant fölé.

Mindkét párharc nyitott, Manchesterben csak jobban játszhat a United, a Romának otthon sem lesz könnyű dolga az ukrán csapattal.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések


Sevilla (spanyol)-Manchester United (angol) 0-0

Sahtar Donyeck (ukrán)-AS Roma (olasz) 2-1 (0-1)

gólszerzők: Ferreyra (52.), Fred (71.), illetve Ünder (41.)

A visszavágókat március 13-án, kedden rendezik.

Rovatok