Index Vakbarát Hírportál

A csereemberével verte az MU a Chelsea-t

2018. február 25., vasárnap 17:02 | aznap frissítve

A Manchester United nyerte a Premier League 28. fordulójának rangadóját, miután 2-1-re legyőzte hazai pályán a Chelsea-t. Az MU sikerével visszajött a második helyre, a londoni csapat pedig utolsó négy bajnokijából a harmadikat bukta el.

Rögtön az első félidő elején a Chelsea-nek akadt egy nagy lehetősége. Alonso kapásból belőtt beadását Morata néhány méterről a felső kapufára vágta. A helyzet után sem lehetett felfedezni azt a különbséget, hogy itt a Premier League legnagyobb hagyományokkal bíró csapata játszik hazai pályán, a Unitednek nem sikerült sem mezőnyfölényt kialakítania, sem pedig helyzeteket létrehozni.

A 32. percben már a vezetést is megszerezte a Chelsea. Willian a saját kapuja előtt szerzett egy labdát, majd a kontra végén ő ért oda a hazaiak kapuja elé, és szépen lőtte el a labdát David De Gea mellett.

Nem sokáig örülhetett a Chelsea a vezetésnek, hét perccel később Romelo Lukaku szépített. Igazi melós gól volt, Lukaku harcolt keményen labdáért, majd Alexis Sánchez passzát lőtte a kapu jobb oldalába.

A második félidő első negyedórájában egyik csapat sem vállalt túlzott kockázatot, így az iram és a színvonal is jócskán visszaesett. Aztán kulcsfontosságú volt két csere a meccs utolsó harmadában. A Manchester Unitedbe beállt Jesse Lindgard, míg Antonio Conte meglepetésre lekapta a pályáról Eden Hazardot. A 75. percben jött a hazai gól Lukaku ezúttal előkészítő volt, jobb oldali beadását a csereember Lindgard fejelte be szépen. Ez volt a United 10. olyan gólja a bajnokságban, amelyet cserejátékos szerzett.

A végjátékban elvettek egy szabályosnak tűnő gólt a Chelsea-től, amely azért nagyon frusztráltan játszotta le a meccs utolsó negyedóráját. Az sem segített rajtuk, hogy a végére Olivier Giroud és Cesc Fabregas is beállt. A Manchester United a második félidőben többet tett a sikerért, így aztán megérdemelten nyert úgy is, hogy ez a United még messze elmarad az igazi nagycsapattól.

A Tottenham Hotspur Harry Kane 89. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Crystal Palace otthonában az angol labdarúgó Premier League 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A góllövőlistát vezető csatár legutóbbi 15 Premier League-mérkőzésén 20. gólját lőtte. A Tottenham ezzel továbbra is egyedüliként veretlen még 2018-ban a bajnokságban.

Premier League, 28. forduló:

Crystal Palace-Tottenham Hotspur 0-1 (0-0)

Manchester United-Chelsea 2-1 (1-1)

szombaton játszották:

Watford-Everton 1-0 (0-0)

Bournemouth-Newcastle United 2-2 (0-2)

Brighton-Swansea City 4-1 (1-0)

Burnley-Southampton 1-1 (0-0)

Liverpool-West Ham United 4-1(1-0)

West Bromwich Albion-Huddersfield 1-2 (0-0)

Leicester City-Stoke City 1-1 (0-1)

március 1., csütörtök:

Arsenal-Manchester City 20.45

Rovatok