Index Vakbarát Hírportál

Ha eleged van a fetrengésből, ő a kedvenc futballistád

2018. február 27., kedd 11:18

Scott Brown, a Glasgow Celtic csapatkapitánya sajátos jelenségnek számít a tipikus modern futballisták között. Az 55-szörös válogatott skót középpályás a kihalófélben lévő brit iskola egyik utolsó képviselője, aki még úgy játszik a meccseken, mint aki nem a reklámokba akar bekerülni, hanem a Valhallába.

Scott Brown egy jó értelemben vett állat. A Zenit elleni Európa-liga meccsen még az oroszok is a szívükbe zárták, miután egy szál rövid ujjú pólóban, panyókára vetett pulcsival a vállán vett részt a Celtic szentpétervári városnézésén, -11 fokban. A társai úgy néztek ki körötte, mint akik tundraexpedícióra indultak.

A Celtic vasárnapi bajnokiján a pályán tört elő belőle a vadállat, amikor az Aberdeen játékosai megpróbálták felrúgni. Mármint először megpróbálták felrúgni, aztán lerúgni és végül még bele is lőtték a labdát. Tipikusan az a jelentsor, ami után az áldozat már fetrengés közben lobogtatja a képzeletbeli pirosat a bírónak és 5 percig áll a játék. Sőt, az sem lett volna meglepő, ha az egyik likvidálási kísérletbe tényleg belesérül.

Scott Brown egy kicsit másként reagálta le a dolgokat. Hatalmas vigyorral az arcán felpattant, és úgy ünnepeltette magát a közönséggel, mint egy gladiátor, aki az imént tépte le az oroszlán fejét. Még pár lakodalmas tánclépést is odatett a végére alázásból.

Aki másodiknak szétrúgta, Sam Cosgrove így is megkapta a pirosat tettéért.

Az Aberdeen-Celtic meccset a vendégek nyerték 2-0-ra.

A skót drukkerek hétfőn váratlan és rossz hírt kaptak: Brown, miután beszélt az újonnan kinevezett szövetségi kapitánnyal, Alex McLeish-sel, nem csak a válogatottbeli csapatkapitányságáról mondott le, de bejelentette visszavonulását is a skót nemzeti csapattól. 32 évesen már sok lenne neki, ezzel indokolta döntését.

Rovatok