Index Vakbarát Hírportál

18 Fradi-huligán ellen emeltek vádat

2018. február 28., szerda 10:13 | aznap frissítve

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség összesen 18 személlyel szemben nyújtott be vádiratot aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt, áll az ügyészség közleményében.

Tavaly november 4-én, a Ferencváros-Debrecen meccs szünetében történt a balhé. A Groupama Arénába visszatérő szurkolók egy csoportja rátámadt a korábban a stadionban maradó szurkolócsoport vezetőjére, akire szemetes kukákat dobáltak, majd amikor az a földre került össze-vissza rugdosták. A földön fekvő férfi késekkel próbált védekezni, meg is sebesítette néhány támadóját.

A csoport tagjai közül az egyik ennek következtében könnyebb, a földön fekvő férfi azonban súlyos sérüléseket szenvedett. A maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, kilenc terhelt esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe történő belépéstől.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálása után úgy döntött, hogy az FTC-nek hárommillió forint büntetést kell fizetnie, és a következő három bajnoki mérkőzésén öt szektort zárva kell tartania. Az FTC vezetősége azt hangsúlyozta: előre megszervezett, tudatos támadás, bűncselekmény történt, amire nem lehetett felkészülni.

Rovatok