Index Vakbarát Hírportál

Olyan stadiont építettek 15,6 milliárdból, amiben nem lehet edzeni

2018. március 1., csütörtök 14:07 | aznap frissítve

A szombathelyi stadion és sportkomplexum amolyan állatorvosi lóvá nőtte ki magát az elmúlt hónapokban. Az ára nagyjából megduplázódott a kezdetek óta, az üzemeltetését az istennek sem sikerül normálisan megoldani, a Haladás VSE szakosztályai a hírek szerint azért nem tudták használni a sportcsarnokot, mert túl drága bérleti díjat kértek tőlük. De a futballisták is az Illés Akadémián készültek, mert nem volt megállapodásuk a stadion üzemeltetőjével, mivel nem igazán volt üzemeltető.

Aztán február 27-én a futballisták helyzete úgy-ahogy megoldódott, és végre visszatérhettek az otthonukat jelentő Rohonci útra a klub akadémiájáról, ahol mostanáig zajlottak az edzéseik.

„A Haladás egyenlő a Rohonci úttal. Ez a stadionunk, az otthonunk, hazatértünk. Mondtam is az öltözőben a többieknek: ismét futballistának érzem magam" – idézte a klub honlapja Halmosi Péter csapatkapitányt. Csakhogy ami az edzéseket illeti, hiába szeretnének a szombathelyiek a stadionban edzeni, a stadion kialakítása ezt nem teszi lehetővé.

Az edzések döntő részét a jövőben is az Illés Akadémián tartjuk, hiszen a stadion kialakítása miatt lényegesen kevesebbet süti a nap a gyepszőnyeget, mint korábban. Ezért aztán kímélni kell

– mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. Majd így folytatta: „Természetesen szeretnénk minél többet a centerpályán készülni, de azt tudni kell, hogy hétközben a külföldi csapatok zöme sem a stadionban, hanem az edzőközpontban tréningezik."

A helyzet tehát a durván 15,6 milliárd forintos beruházás ellenére sem tökéletes. 

Sajnos a pályaviszonyok továbbra sem ideálisak, nem egyszerű, hogy egész héten műfüvön készülsz, szombaton pedig ilyen-olyan minőségű gyepen kell játszanod

– mondta Halmosi, hozzátéve, hogy nem panaszkodni akart, készült már sokkal rosszabb körülmények között is.

(Mondjuk lehet, hogy az nem került ennyibe.)

Rovatok