Index Vakbarát Hírportál

A hó és fagy nem számít, lesz NB I.-es forduló

2018. március 2., péntek 16:00

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a havas, hideg időjárás ellenére nem halasztja el az OTP Bank Liga szombati, 21. fordulóját.

Az MLSZ honlapjának közleménye azt írja, hogy egyéni elbírálás alapján azért még lehet szó mérkőzések elhalasztásáról.

A havazás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt az MLSZ versenyigazgatósága két hete folyamatosan írásos és fényképes tájékoztatást kér a pályák állapotáról, hogy sportszerű döntés születhessen.

A közleményből kiderül, hogy az OTP Bank Liga szombati helyszínei közül négy rendelkezik pályafűtéssel, a kispesti Bozsik Stadionban és az újpesti Szusza Ferenc Stadionban pedig mindent megtesznek, hogy játékra alkalmas állapotba kerüljön a gyepszőnyeg szombatra.

„A versenybizottság nem tartja indokoltnak a teljes forduló elhalasztását, amellyel azt is kimondaná, hogy nem lenne mérkőzés ott sem, ahol esetleg alkalmasak a körülmények és a pálya minősége is a játékra" - írta a szövetség

A versenynaptár a bajnokságok végéig túlzsúfolt, de ahol esélytelen, hogy a pályát játékra alkalmassá tegyék, ott a két klub közösen kérelmezheti a versenyigazgatóságtól a halasztást.

A múlt héten egy Magyar Kupa-meccs és egy NB II.-es mérkőzés, ezen a héten pedig három kupamérkőzés maradt el a nagy havazás és a hideg idő miatt.

Rovatok