Index Vakbarát Hírportál

A kapus rövidzárlata 16 éve nem látott gödörbe lökte az Arsenalt

2018. március 4., vasárnap 19:27

A Manchester City újabb fontos meccset nyert a bajnoki címhez a Premier League-ben, az Arsenal pedig megint olyan kínos vereséget szenvedett, ami után a szurkolók biztosan követelni fogják Arséne Wenger távozását. 

Az Arsenal 2-1-re kapott ki a Brightontól. Az első gólt már a hetedik percben beszedte Peter Cech. A kapus nagyon rosszul jött ki egy szögletnél, Dunk üres kapuba fejelhetett. A 26. percben a Brighton eladott labdából indult, Murray fejezte be az akciót egy fejessel. Cechnek ez is túl nagy feladat volt, mellényúlt a megpattanó labdának, 2-0.

Cech a meccs után Twitteren sajnálkozott, azt írta, a világ legjobb bajnokságában nem lehet úgy meccset nyerni idegenben, ha úgy kap két gólt egy kapus, ahogyan ő.

A 43. percben Aubameyang szépíteni tudott, de többre nem volt képes Wenger csapata, ami 29. forduló után a hatodik 45 pontjával. Az Arsenal 16 éve nem volt ilyen rossz, utoljára akkor fordult elő utoljára, hogy egymás után veszített négy meccset. (Kétszer a ManCitytől, egyszer az Östersundtól és most a Brighontól kapott ki.)

A Chelsea-nek sem ment nagyon az utóbbi időben, és még inkább távolodik a Bajnokok Ligáját érő negyedik helytől. A forduló derbijében a ManCity-től kapott. A második félidőt egy védelmi hibával indította a Chelsea. A megszerzett David Silva lőtte keresztbe a kapu előtt, Bernardo Silva jó ütemben érkezett. 

A Chelsea most az ötödik, a negyedik Tottenham öt pontra van tőle. A Manchester City 78 pontos, 18 ponttal vezet a második Liverpool előtt. 

Rovatok